Image default
Business

Efteling schenkt 400.000 betoverende entreekaarten aan gezinnen in nood!
Efteling schenkt 400.000 entreetickets aan gezinnen in nood

Efteling schenkt 400.000 entreetickets aan gezinnen in nood

Vandaag, 15.59 uur

Het attractiepark de Efteling heeft aangekondigd dat ze de komende vijf jaar in totaal 400.000 entreetickets zullen schenken aan gezinnen die weinig te besteden hebben. Dit initiatief is in samenwerking met de Stichting Leergeld, waarbij elk jaar 80.000 kaarten zullen worden geschonken. De samenwerking zal van start gaan tijdens de komende kerstvakantie.

Volgens de Efteling groeit één op de twaalf kinderen in Nederland op in armoede. Stichting Leergeld zet zich in voor deze groep en helpt onder andere bij het regelen van fietsen zodat kinderen naar school kunnen gaan, en het organiseren van muzieklessen.

Ook dagjes uit behoren tot de mogelijkheden. Hans Janssen, voorzitter van de Efteling-stichting, noemt het werk van Stichting Leergeld voor gezinnen met financiële uitdagingen “ontzettend belangrijk”. Hij benadrukt dat het attractiepark voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht fysieke, financiële of sociale beperkingen. De samenwerking met Stichting Leergeld sluit hier volledig op aan.

Stichting Leergeld helpt jaarlijks ongeveer 160.000 kinderen met hulp van 113 lokale stichtingen. “Het uitgangspunt van deze samenwerking is dat wij de komende vijf jaar alle gezinnen die door onze lokale stichtingen geholpen worden een dagje Efteling gunnen”, aldus directrice Gaby van den Biggelaar van de stichting. Er wordt nog gekeken naar manieren om gezinnen te helpen die vanwege de reisafstand moeilijk bij de Efteling kunnen komen.


Related posts

Directeur Belgische dierentuin achter tralies: schokkend nieuws!

Douglas Ross

Krachten bundelen in Toverland: Samenwerking met concurrenten voor een unieke opleiding!

Douglas Ross

Oud personage maakt comeback in Avonturenpark Hellendoorn: een nostalgische trip down memory lane!

Douglas Ross