Image default
Business

Efteling-medewerkers: Een betoverende sekte in het magische Efteling?
Hans Klok bewaart niet bepaald warme herinneringen aan zijn tijd bij de Efteling

Hans Klok bewaart niet bepaald warme herinneringen aan zijn tijd bij de Efteling

Hans Klok, de wereldberoemde goochelaar en illusionist, heeft onthuld dat hij niet bepaald warme herinneringen bewaart aan zijn tijd bij de Efteling. In een interview met tijdschrift Nieuwe Revu vertelt hij over zijn ervaringen tijdens het seizoen dat hij de hoofdrol speelde in de Wonderlijke Efteling Show in het Efteling Theater.

Gedurende het Efteling-seizoen, moest Klok vier shows per dag opvoeren, en in het hoogseizoen zelfs vijf shows per dag. Dit betekende dat hij zeven dagen per week aan het werk was. Hij beschrijft deze periode als “een hel” en noemt het “onmenselijk”. Daarnaast was de show volledig computergestuurd, waardoor er geen ruimte was voor spontane acties.

Klok vertelt dat hij soms leuke momenten had met kinderen in het publiek, zoals een jongetje met het downsyndroom. Echter, wanneer hij een moment met zo’n kind had, moest hij gewoon doorgaan met de show en kon hij niet op dat moment inspelen. Hij moest achter het licht aan rennen. Dit beperkte zijn vrijheid en maakte het moeilijk om echt te genieten van zijn optredens.

Hoewel Klok het Efteling-park op zichzelf “fantastisch” noemt, vergelijkt hij het ook met een sekte, net als Disney. Hij zegt dat er mensen werken wiens grote droom het is om in de Efteling te werken. Hij beschrijft deze mensen soms als vervelend, omdat ze zodra ze in de Efteling werken, zichzelf als de “badmeester met het fluitje in de hand” zien. Klok had zelf ook negatieve ervaringen met het park, zoals het krijgen van een wielklem nadat hij zijn auto achter het theater had geparkeerd.

Klok uit ook kritiek op de abonnementhouders van de Efteling. Hij vertelt dat er kinderen waren die de show meerdere keren per dag bezochten en de tekst begonnen voor te zeggen. Dit haalde hem enorm uit zijn concentratie en maakte het moeilijk om zijn optredens goed uit te voeren.

Al met al heeft Hans Klok zijn tijd bij de Efteling als zwaar en beperkend ervaren. Ondanks de moeilijkheden is hij er echter doorheen gekomen en heeft hij zijn professionele carrière voortgezet.


Related posts

Noodlot dreigt in Plopsaland: Pretparkfans in paniek na verlies achtbaanonderdeel!

Douglas Ross

Nieuw Woezel & Pip-pretpark opent deuren in Woensdrecht: feest in 2026!

Douglas Ross

Opstandige dame negeert It’s a Small World en zorgt voor chaos in Disneyland Parijs!

Douglas Ross