Image default
Business

Eddie de Clown daagt de grenzen uit in spectaculaire Walibi-show: Ontdek zijn waanzinnige wereld!
Nieuwe Show Van Eddie De Clown in Walibi Holland

Nieuwe Show Van Eddie De Clown in Walibi Holland

De nieuwe show van Eddie de Clown in Walibi Holland is bizar, vulgair en lachwekkend tegelijk. Bezoekers van de Halloween Fright Nights worden in scare zone Festival of Freaks tussen 18.00 en 23.00 uur getrakteerd op een doorlopend programma. Hoogtepunt is de introductie van een nieuw personage: Ed de Clown, een grofgebekte lilliputter.

Met de freakshow gaat het pretpark terug naar de basis: Eddie de Clown is na zeventien jaar weer een maniakale circusartiest, die niet alleen onbeschofte grappen maakt en toeschouwers voor paal zet, maar ook op geheel eigen wijze ballonnen vouwt en een buikspreekpop tevoorschijn haalt.

De buikspreekpop werd gemodelleerd naar Eddie zelf, inclusief het kostuum dat hij droeg bij zijn allereerste voorstelling in 2006. Het resulteert in een schizofreen gesprek, waarbij de mini-Eddie opvallend kritisch is op de manier waarop de clown zich de afgelopen jaren geprofileerd heeft. De act krijgt een absurde en hilarische wending als de pop plotseling verandert in een echt mens: Ed, gespeeld door acteur Edwin Alofs.

Hij komt in de showblokken op meerdere momenten terug. Zo verzorgt Ed een kneitervals “muzikaal intermezzo” met toeters en een blokfluit. Ook schiet hij grote broer Eddie te hulp als een ballonnenact niet loopt zoals gepland. De rest van het programma bestaat uit optredens van zangeres Emmaly Brown, een vuurspuwer, een slangenmens, dansers en een jongleur. Laatstgenoemde jongleert met messen én een werkende kettingzaag. Walibi nam het festivalterrein de afgelopen maanden onder handen: er kwamen nieuwe bouwwerken en decoraties, waaronder een grote loopbrug. Die wordt tijdens meerdere acts gebruikt, waardoor het publiek vooraf nooit weet waar artiesten zullen opduiken.

Voor het produceren van de Eddie-show schakelde Walibi een andere partij in: De Artiestenvilla, een zusterbedrijf van Aniba Entertainment. De creatie en regie zijn in handen van Jeffrey Erens, Johnny Ruisch en Michael de Vriend. Erens en Ruisch zijn oude bekenden van het attractiepark. Zeventien jaar geleden stonden zij aan de wieg van het succes van Eddie de Clown.


Related posts

Adrenalinekick gone wrong: Pretparkmedewerkster gewond na hachelijke val van 3 meter bij achtbaan!

Douglas Ross

30 keer smullen bij de luxe restaurantbeleving van Europa-Park

Douglas Ross

De ultieme achtbaanervaring in je woonkamer: Europa-Park’s nieuwste attractie nu beschikbaar als app!

Douglas Ross