Image default
Business

Duurzaam feesten in Diergaarde Blijdorp met statiegeldbekers van 1,25 euro!

Blijdorp stopt met plastic wegwerpbekers

Blijdorp stopt met plastic wegwerpbekers

Vandaag, 19.56 uur

De Rotterdamse dierentuin Blijdorp neemt een duurzame stap door te stoppen met plastic wegwerpbekers. Vanaf vrijdag 14 juni zullen alle warme en koude dranken bij afhaalpunten worden geserveerd in speciale statiegeldbekers die 1,25 euro kosten. Deze bekers van hoogstaande kwaliteit zijn voorzien van afbeeldingen van dieren en planten waar Diergaarde Blijdorp zich dagelijks voor inzet.

Bezoekers kunnen het statiegeld terugkrijgen via de Tikkie-app of handmatige terugstorting. Daarnaast is het mogelijk om een bedrag te doneren aan het goede doel dat gelieerd is aan Blijdorp: het behoud van koraal voor de kust van de Antillen. Automaten zijn te vinden bij de prairiehondjes, de Oewanja Kinderjungle en het Jungle Café.

In de restaurants van Blijdorp wordt overgestapt op servies van porselein. Deze stap wordt gezet als onderdeel van de strijd tegen plastic, aangezien wegwerpplastic de grootste groep afval is aan de kusten. De dierentuin vervult hiermee een langgekoesterde wens.

Hoewel wegwerpbekers en -bakjes met plastic in Nederland officieel sinds 1 januari 2024 verboden zijn voor consumptie op locatie, deelt de overheid nog geen boetes uit aan bedrijven die zich niet aan de regels houden. Andere dierenparken zoals Burgers’ Zoo en Wildlands Emmen zijn Blijdorp al voorgegaan in het nemen van deze duurzame maatregelen.


Related posts

Betoverd door Disneyland Paris: Een kijkje in de spectaculaire nieuwe Rapunzel-attractie!

Douglas Ross

Smul van de magische nieuwe eetervaring bij Disneyland Paris: Ontdek Restaurant Rosalie!

Douglas Ross

Magische rit in Vogel Rok: TikTok-gebruiker filmt betoverende Efteling-achtbaan met lampen aan!

Douglas Ross