Image default
Business

Dierenparken moeten verdwijnen: waarom we deze plekken moeten afschaffen

Limburgs attractie- en dierenpark Mondo Verde onder vuur op social media

Het attractie- en dierenpark Mondo Verde in Landgraaf wordt hevig bekritiseerd op social media. Een Belgische dierentuinliefhebber, Alain Pirnay, heeft in een Facebook-bericht zijn volledige afkeuring geuit over de trekpleister. Hij schrok enorm van wat hij aantrof tijdens zijn bezoek aan het park.

Volgens Pirnay is het dierenwelzijn in Mondo Verde ver te zoeken. Hij heeft troosteloze foto’s gedeeld waarop dieren te zien zijn die lijken weg te kwijnen in kleine hokken met stalen hekken, vlakbij lawaaierige pretparkattracties. Binnen enkele uren tijd ontving hij meer dan honderd reacties op zijn reportage.

“Voor sommige dieren is Mondo Verde een ware nachtmerrie”, aldus Pirnay. “Een wolvenhok dat eruitziet als een modderpoel voor varkens, een kameel met een verblijf van slechts enkele vierkante meters, een kermis met vier attracties naast de leeuwen en tijgers…,” somt hij op. “Stel je eens voor welk lawaai die attracties maken wanneer er mensen aanwezig zijn. Een tijger draait er net zo rond als de botsauto’s.”

De klager noemt Mondo Verde “een plek om te vermijden, die negatieve publiciteit verdient”. “En ik ben al begonnen. De positieve aspecten van dit park rechtvaardigen deze gruwel niet. Het is niet normaal om een kermis naast wilde dieren te plaatsen.” Pirnay krijgt online veel steun. “Het is schandalig,” reageert Nadine Chantraine bijvoorbeeld. “Wat een gruwel, zielige dieren,” laat Linda Smit weten. “We zouden de dieren moeten redden,” schrijft Anne Dekairelle. “Degene die hiervoor verantwoordelijk is, moet zelf in een kooi worden gestopt. Deze plek is walgelijk. Ze hebben niet het recht om dieren onder deze omstandigheden te houden.” Françoise Guerin zegt: “Dit is verschrikkelijk. Dit soort plekken zou niet meer moeten bestaan.”

Florence Felix vraagt zich af hoe dit soort taferelen nog steeds kunnen voorkomen in 2023. “Heeft Nederland geen wetgeving op dit gebied?” Sylvia Gozzo was eigenlijk van plan om binnenkort een bezoek te brengen. “Maar als ik dit zie: nee, bedankt.” Annick Berger zegt: “Je kunt het verdriet in de ogen van die arme dieren zien… Het is vreselijk om te zien.” Valérie Testu noemt Mondo Verde “een vreselijke plek”. “Naast het feit dat het er lelijk uitziet, is het schandalig om dieren onder zulke omstandigheden aan hun lot over te laten.” Ze roept op om de dierentuin aan te geven bij belangengroepen. Mondo Verde heeft nog niet gereageerd op de berichten.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl

Related posts

Nieuw spookhuis Geisterschloss bij Europa-Park: de eerste sneak peeks!

Douglas Ross

Herrijzenis van Liseberg-waterpark na brand: Blussen bemoeilijkt door dreiging van instortingsgevaar

Douglas Ross

Live Nation verovert Engels pretpark: Een concertorganisator op avontuur!

Douglas Ross