Image default
Business

Dierenpark Pairi Daiza laat aquarium sprankelen met reusachtige led-schermen
Pairi Daiza installeert interactieve led-schermen in dierentuin

Pairi Daiza installeert interactieve led-schermen in dierentuin

De Belgische dierentuin Pairi Daiza heeft led-schermen geïnstalleerd met een oppervlakte van maar liefst 137 vierkante meter. 18,9 miljoen ledjes brengen het aquariumbouw in het dierenpark tot leven. Achter de 42 ramen verschijnen beelden van de oceaan en zeedieren als walvissen, orka’s en dolfijnen.

Het project heet Nemo: Oceaanpracht. Bijzonder is dat de digitale dieren reageren op de aanwezigheid van publiek. De creatie is dus interactief. “Deze unieke combinatie van technologie en expertise dompelt de bezoekers onder in een levend en interactief virtueel maritiem universum”, zegt Pairi Daiza er zelf over.

De ramen fungeren als “digitaal canvas voor interactieve toepassingen”, met een “hyperrealistische benadering”. Voor de artistieke creatie deed de dierentuin een beroep op vier Belgische bedrijven: Grand les Yeux, Dreamwall, Hovertone en EventCom.

De omvang van de nieuwe led-schermen komt overeen met 147 televisies van 60 inch. Voor de installatie was 6,5 kilometer aan kabels nodig. Nemo: Oceaanpracht zal dagelijks doorlopend te zien zijn. De toevoeging wordt gepresenteerde als de derde nieuwigheid ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Pairi Daiza, na de komst van luxe accommodaties in boerderijsferen en de opening van het Japanse themadeel The Islands of the Rising Sun.


Related posts

Ontdek de magie van bestellen met de nieuwe bestelzuilen bij Discoveryland in Disneyland Paris!

Douglas Ross

Rockende ritjes: Walibi Belgium brengt nieuwe soundtrack naar houten achtbaan!

Douglas Ross

Magisch Marineland houdt orka’s betoverd in eigen bassins – Japanse avonturen moeten nog even wachten!

Douglas Ross