Image default
Business

Biogasinstallatie bedreigt Deens pretpark: Ons bestaan op het spel!
Deens attractiepark Djurs Sommerland verzet zich tegen nieuwe biogasinstallatie

Deens attractiepark Djurs Sommerland verzet zich tegen nieuwe biogasinstallatie

Vandaag, 21.51 uur

Het Deense attractiepark Djurs Sommerland verzet zich tegen een nieuwe biogasinstallatie in de omgeving. Er zijn plannen om op 1,2 kilometer van het park een biogasinstallatie te bouwen. Het management vreest dat bezoekers vanwege de overlast zullen wegblijven als het plan doorgaat.

De gemeente Syddjurs heeft de mogelijke locatie van de biogasinstallatie al vijf keer moeten wijzigen. Nu is er een stuk grond gevonden in de buurt van Djurs Sommerland. “We vrezen voor ons bestaan, dus we zullen terugvechten”, reageert directeur Henrik B. Nielsen in gesprek met Deense media.

Hij is bang voor stank- en verkeersoverlast. “We zullen in gesprek blijven, want we denken dat we politici ervan kunnen overtuigen dat ze een andere plek moeten zoeken.” De gemeente verwacht in februari volgend jaar een definitief besluit te kunnen nemen.

Medewerkers van het park zijn ondertussen een protestactie gestart. Circa 750 seizoensarbeiders en vijftig vaste personeelsleden ondertekenden een open brief waarin ze het voornemen “een ramp” noemen. “Wij blijven ons afvragen wat er zal gebeuren als één van de grootste biogasinstallaties van Denemarken gerealiseerd wordt op slechts 1200 meter van Sommerland.”

De werknemers benadrukken dat de installatie zal zorgen voor een heleboel vrachtwagens op de wegen richting het park: naar verwachting 110 transporten per dag. Dat vormt een knelpunt voor medewerkers én bezoekers. “Kun je je een slechter begin van een dagje uit voorstellen dan wanneer het verkeer stilstaat?”

Ook de geur is een probleem, valt te lezen in de brief. “Wat er ook gezegd wordt over de nieuwste technologie: van soortgelijke biogasinstallaties weten we dat geuren niet te vermijden zijn.” De medewerkers rekenen op een klachtenstroom. “Zelfs bij een klein geurtje krijgen wij nu al commentaar. En wie gaat de portemonnee trekken als bezoekers hun geld terugvragen?”

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Efteling-tickets met korting voor Videoland-abonnees: Ontdek het Magische Voordeel!

Douglas Ross

Plopsaland evolueert naar Plopsa 2.0 na vertrek directeur: minder winst, meer zorg voor personeel

Douglas Ross

Schokkend nieuws! Slagharen schommelschip voldoet niet aan veiligheidsnormen

Douglas Ross