Image default
Business

Betoverend nieuws: Zeemeermin keert terug naar het Sprookjesbos van Efteling!

De Kleine Zeemeermin is terug in de Efteling na renovatie

Na bijna vier maanden afwezigheid is De Kleine Zeemeermin weer terug in het Sprookjesbos van de Efteling. Het bekende sprookjesfiguur was sinds begin oktober niet te bewonderen vanwege een grondige schoonmaak- en onderhoudsbeurt. Vanaf komend weekend kunnen bezoekers weer genieten van dit geliefde tafereel.

De renovatie heeft ervoor gezorgd dat De Kleine Zeemeermin er weer als nieuw uitziet. Niet alleen het beeld van het sprookjesfiguur met haar vis is vernieuwd, maar er is ook aandacht besteed aan het rotswerk, de vijver met ornamenten en het straatwerk aan de voorzijde. Efteling-fans zullen blij zijn om te zien dat de rechterhand van de Zeemeermin weer rust op een steen, net zoals bij de opening in 1970.

In de afgelopen tien jaar zweefde de hand van het meisje in de lucht, maar nu is er een oplossing gevonden. Door een opgestapelde steen uit te laten steken, rust de hand van de Zeemeermin nu weer zoals voorheen. Verder is er niets veranderd aan de uitbeelding van de Zeemeermin: ze heeft nog steeds blote borsten, net zoals de afgelopen 54 jaar. In de wintermaanden draagt ze normaal gesproken een speciaal korset.

Ben je benieuwd naar het vernieuwde tafereel van De Kleine Zeemeermin? Kom dan vanaf komend weekend naar de Efteling en bewonder dit prachtige sprookje in het Sprookjesbos.

Related posts

Plopsaland evolueert naar Plopsa 2.0 na vertrek directeur: minder winst, meer zorg voor personeel

Douglas Ross

De Efteling Groeit: Na 20 Jaar Verplaatst – Een Nieuw Hoofdstuk Begint!

Douglas Ross

Ontdek de Ultieme Sensatie: Nu 50% Korting op Bobbejaanland Abonnement voor 2024!

Douglas Ross