Image default
Business

Beleef de Magische Wereld van Harry Potter in Keulen: Visions of Magic!
Harry Potter-attractie opent in Keulen

Harry Potter-attractie opent in Keulen

In de Duitse stad Keulen opent deze week een nieuwe Harry Potter-attractie. Bezoekers van Harry Potter: Visions of Magic ontdekken vanaf morgen hoe taferelen uit de verhalen van Harry Potter en Fantastic Beasts tot leven komen met behulp van haarscherpe videoprojecties en lichteffecten. De initiatiefnemers noemen het een “interactieve kunstervaring”.

Met behulp van een eigen toverstok is het mogelijk om effecten in de decors te activeren. “Kunst en technologie worden op meesterlijke wijze benut en samengebracht met de Wizarding World, om een magische ervaring te creëren die de franchise als nooit tevoren etaleert”, schrijven de bedenkers in een persbericht.

In Harry Potter: Visions of Magic komen herkenbare locaties voorbij als het Ministerie van Toverkunst, de Kamer van Hoge Nood, de Verdonkeremaansteeg en de koffer vol fabeldieren van Newt Scamander; in de Nederlandse boeken ook wel bekend als Spiritus Zalamander. De attractie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Voor het project werkt entertainmentbedrijf Neon samen met Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment. Dezelfde firma verzorgde eerder Avatar: The Experience in Singapore. Harry Potter: Visions of Magic is de komende maanden te vinden in museumcomplex Odysseum, dat eerder bijvoorbeeld Jurassic World: The Exhibition huisvestte.

Online zijn tickets verkrijgbaar voor data tot begin juni. De tarieven variëren van 26,90 tot 39,90 euro per persoon, afhankelijk van de gekozen bezoekdag. Veel dagen zijn al uitverkocht. Een bezoek duurt naar verwachting zestig tot negentig minuten. Na de première in Keulen verhuist Visions of Magic naar andere Europese steden.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Fotografie: Knutselende fan maakt eigen beeldjes van geliefde Efteling-karakters

Douglas Ross

Betoverende Terugkeer: Een Nieuwe Theatershow Brengt een Ode aan Het Land van Ooit!

Douglas Ross

Ontdek het spannende verhaal achter Toverland’s illegale almhut: gemeente grijpt in!

Douglas Ross