Image default
Business

Het Iconische London Eye: Een Permanente Must-See!





London Eye blijft permanent onderdeel van Londen

London Eye blijft permanent onderdeel van Londen

Gisteren is de toekomst van het iconische reuzenrad London Eye veiliggesteld. Exploitant Merlin Entertainments had al toestemming om de toeristische trekpleister te laten staan tot en met 2028, maar nu heeft de lokale overheid besloten dat de attractie een permanent onderdeel wordt van de skyline in de Britse hoofdstad.

Unanieme stemmen voor behoud

Raadsleden hebben vandaag unaniem gestemd voor het behoud van het 135 meter hoge rad, ook na 2028. De voorwaarden blijven ongewijzigd, zo moet Merlin 1 procent van de jaaromzet van de attractie investeren in het onderhouden van de constructie en de openbare ruimte eromheen.

Reactie Merlin Entertainments

Merlin Entertainments is verheugd met het nieuws. Directeur Scott O’Neil noemt het “een mijlpaal voor een historische attractie”. Hij benadrukt dat het onmogelijk is om de skyline van Londen voor te stellen zonder de iconische structuur van de London Eye. Merlin zal blijven investeren en hun aanwezigheid in de stad uitbreiden.

Over de London Eye

De London Eye opende zijn deuren in 2000 en ligt aan de zuidelijke oever van de Theems. Het rad bestaat uit 32 gondels en draait zo langzaam dat de constructie niet stilgezet hoeft te worden voor in- en uitstappen. Een rit duurt ongeveer een half uur. In de buurt zijn nog drie andere Merlin-attracties te vinden: Shrek’s Adventure, Sea Life en The London Dungeon.


Related posts

Bedwantsen ontdekt in theater: Disneyland Paris schrapt spectaculaire Pixar-show!

Douglas Ross

Betoverend spektakel in Disneyland Parijs: Magic Over Disney!

Douglas Ross

Slaap tussen de doden: Win een overnachting in The Amsterdam Dungeon!

Douglas Ross