Image default
Business

Vekoma zet nieuwe campus in de startblokken: klaar voor de toekomst van achtbaanbouw!

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma Rides gaat uitbreiden

Vandaag heeft Vekoma Rides aangekondigd dat ze flink gaan uitbreiden. In het Limburgse dorpje Vlodrop zal de komende tijd een volledig nieuwe Vekoma-campus worden gebouwd. Deze campus zal bestaan uit twee soorten productiehallen, een magazijn en een kantoorgebouw met meerdere verdiepingen, vergaderruimtes en een restaurant.

Vekoma is wereldwijd een van de belangrijkste attractiefabrikanten en de faciliteiten in Vlodrop zijn verouderd geraakt. Na een brand in de jaren negentig zijn er tijdelijke kantoren gebouwd die niet meer voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

Op dit moment heeft Vekoma ook kantoren in Breda en een fabriek in Roermond voor de productie van baandelen. Daarnaast worden verschillende opslaglocaties gehuurd voor onderdelen.

Behoud van Vlodrop

Ondanks het gebrek aan capaciteit en opslagmogelijkheden heeft Vekoma besloten om Vlodrop trouw te blijven. De locatie heeft niet alleen een bijzondere geschiedenis, maar is ook makkelijk toegankelijk voor het huidige personeel. De nieuwe Vekoma-campus zal ongeveer driehonderd werkplekken bieden en komt te liggen op voormalige voetbalvelden. Er wordt beloofd dat het een groene en inspirerende omgeving zal zijn.

Klimaatbeheersing en optimalisatie

Op het huidige Vekoma-terrein zullen bestaande kantoren plaatsmaken voor de nieuwe productiefabriek. Het bedrijf heeft extra aandacht voor klimaatbeheersing en het optimaliseren van de werkomstandigheden. Op termijn zal de locatie in Roermond worden gesloten.

Related posts

Magisch avontuur in Roemenië: Nederlands pretparkgroep opent miljoenenattractiepark!

Douglas Ross

Zeg vaarwel tegen orka’s op Europees vasteland: Frans park neemt afscheid van deze gigantische zeejagers!

Douglas Ross

Boost je bezoek aan de Efteling met megabatterijen van 3 miljoen euro!

Douglas Ross