Image default
Business

Universal Studios’ Moederbedrijf verwerft grond in VK voor spectaculair nieuw themapark!

Universal Studios mogelijk naar het Verenigd Koninkrijk?

Universal Studios mogelijk naar het Verenigd Koninkrijk?

Gisteren, om 23.59 uur, kwam het nieuws naar buiten dat Universal Studios mogelijk plannen heeft om een nieuw attractiepark te bouwen in het Verenigd Koninkrijk. Comcast, de eigenaar van Universal Destinations & Experiences, heeft onlangs zo’n 200 hectare grond gekocht in de Engelse plaats Bedford.

Het lijkt erop dat Universal van plan is om in de toekomst een volwaardig pretparkresort in Engeland te openen. Fansite Orlando ParkStop heeft documenten ontdekt waaruit blijkt dat Comcast in september 2023 het bedrijf Cloud Wing UK heeft overgenomen. Dit bedrijf bezit grote stukken land in Bedford.

Op dit moment is Universal Destinations & Experiences alleen actief in de Verenigde Staten en Azië. De groep heeft momenteel zeven themaparken, waaronder Universal Studios Hollywood, Universal Studios Florida, Universal Islands of Adventure, Universal Studios Japan, Universal Studios Singapore, Universal Volcano Bay en Universal Studios Beijing.

In september heeft Universal verschillende domeinnamen geregistreerd die erop wijzen dat ze serieus kijken naar een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk. De mogelijke naam van het nieuwe park zou Universal Studios Great Britain kunnen zijn.

Het gebied in Bedford bevindt zich tussen de dorpen Kempston Hardwick en Wootton, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Londen. Het zou ongeveer tachtig minuten rijden zijn naar de hoofdstad. Daarnaast liggen twee andere grote pretparken, Thorpe Park in Surrey en Legoland in Windsor, op ongeveer een uur rijden.

Het terrein in Bedford was eerder in beeld voor de bouw van een attractiepark. De initiatiefnemers van The London Resort overwogen hier een wereldklasse attractiepark te realiseren, maar kozen uiteindelijk voor het graafschap Kent. Als Universal Studios Great Britain er komt, zou dit een grote concurrent worden voor The London Resort.

Op dit moment heeft geen enkele betrokken partij het plan voor Universal Studios Great Britain bevestigd. Wel heeft de burgemeester van Bedford, Tom Wootton, in een interview laten weten dat er forse investeringen in het wegennet zullen komen, waardoor Bedford “het centrum van het universum” zal worden.

Er gaan ook al langer geruchten over de komst van Universal naar Europa. Zo wordt gespeculeerd over een mogelijke overname van PortAventura World in Spanje. Het pretparkresort staat te koop, maar er zijn nog geen officiële bronnen die dit nieuws bevestigen.


Related posts

Efteling-show Raveleijn genadeloos neergesabeld in podcast: ‘Jaar na jaar steeds dommer’

Douglas Ross

Boob job bij Doornroosje: Een sprookjesachtige transformatie in de Efteling!

Douglas Ross

Europa-Park bezoekers proberen geld te verdienen met gratis achtbaancertificaten: een slimme zet of valsspelen?

Douglas Ross