Image default
Business

Spanning en sensatie: Brug naast Bobbejaanland gesloten wegens dreigend instortingsgevaar!
Bobbejaanland Brug Afgesloten voor Gemotoriseerd Verkeer

Bobbejaanland Brug Afgesloten voor Gemotoriseerd Verkeer

Vandaag, 21.16 uur

Wie in de herfstperiode naar Bobbejaanland gaat, moet goed opletten. Een brug naast het Vlaamse attractiepark is volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Vanwege instortingsgevaar ging de zogeheten Netebrug in Lichtaart dicht. Een deel van de Bobbejaanland-bezoekers zal tot nader order moeten omrijden.

In september werd al een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur ingevoerd, plus een gewicht van maximaal 3,5 ton per voertuig. Begin oktober werd bekend dat op de brug voortaan eenrichtingsverkeer zou gelden. Sinds enkele dagen zijn de maatregelen verder aangescherpt.

Bij een technische inspectie bleek dat het metselwerk van de fundering in nog slechtere staat was dan gedacht. “In de praktijk wil dit zeggen dat er een risico is dat de brug plots kan bezwijken, dat er dus een reëel instortingsgevaar is”, meldt de gemeente Kasterlee.

Om die reden is besloten om de weg per direct te sluiten. “Het ziet er niet naar uit dat de brug op korte termijn terug open kan”, aldus de gemeente. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er nog langs, via naastgelegen fietsbruggen. Die constructies zijn niet aangetast.

Bobbejaanland maakt zich ondertussen op voor een drukke periode: tijdens de herfstvakantie worden duizenden bezoekers verwacht die Halloween komen vieren. “Het sluiten van de brug zal wellicht langer duren dan het halloween-evenement”, meldt een woordvoerster. Automobilisten uit de richting van Olen volgen nu een omleiding.

“Uiteraard is dit een vervelende situatie, want het park is minder vlot bereikbaar. Maar we doen er met de omleiding en duidelijke bebording alles aan om de overlast voor de bezoekers te beperken.” Weggebruikers die vanuit de andere richting komen, ondervinden geen problemen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Hittegolf alom: Frankrijk in de greep van zeldzaam intense hitte, heel Europa kreunt onder droge warmte!

Douglas Ross

Europa-Park onthult sensationeel avonturenparcours: touwbruggen, rotspartijen en trollen!

Douglas Ross

Ophef in PortAventura: Ontslagen acteurs slaan terug!

Douglas Ross