Image default
Business

Rijkswaterstaat bezorgd om Toverland-files: Een betoverend verkeersprobleem?

Rijkswaterstaat maakt zich zorgen over verkeersdrukte rond Toverland

De wegbeheerder Rijkswaterstaat uit zijn twijfels over de toenemende verkeersdrukte rond attractiepark Toverland in Noord-Limburg. Het park heeft plannen om in de komende jaren verder te groeien, maar de impact hiervan op de provinciale weg N277 is nog niet voldoende berekend.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat is het niet eens met de aanpak van de gemeente Horst aan de Maas, zoals vermeld in De Limburger. Bij het opstellen van het Toverland-plan is namelijk geen rekening gehouden met de drukte tijdens evenementen bij het nabijgelegen paardensportcentrum Grandorse.

Grandorse trekt meerdere keren per jaar maximaal tienduizend bezoekers per dag. In combinatie met de drukte bij Toverland kan dit leiden tot verkeersopstoppingen op de N277, aldus Harbers. Zowel Toverland als Grandorse beweren echter dat de toename van bezoekers geen negatieve invloed zal hebben op de N277, ook wel bekend als de Middenpeelweg.

De minister is van mening dat de gemeente de gevolgen niet afzonderlijk in kaart had moeten brengen. Hierdoor is het onduidelijk of de weg de uitbreidingsplannen van beide attracties aankan. Harbers benadrukt dat er al afspraken zijn gemaakt over de N277. Het verkeer mag daar maximaal vijftien keer per jaar vastlopen. De minister wil dat Rijkswaterstaat voortaan betrokken wordt bij de aanvraag van evenementenvergunningen en dat er overleg plaatsvindt tussen de provincie en de gemeente over verkeersontwikkelingen in het gebied.

Ben je een fan van pretparken? Bestel dan de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl!

Related posts

Adrenalinekick gone wrong: Pretparkmedewerkster gewond na hachelijke val van 3 meter bij achtbaan!

Douglas Ross

Stress bij Efteling: abonnementenverkoop vertraagd door technische problemen

Douglas Ross

Universal Studios verwerft land voor adembenemend nieuw attractiepark in Engeland!

Douglas Ross