Image default
Business

Recordaantal bezoekers voor dé topattractie van de Benelux: de populairste dierentuin!
Pairi Daiza behaalt recordaantal bezoekers in 2023

Pairi Daiza behaalt recordaantal bezoekers in 2023

Het populairste dierenpark in de Benelux, Pairi Daiza, heeft in 2023 het beste resultaat ooit behaald. Gelegen in de Waalse provincie Henegouwen, verwelkomde de Belgische dierentuin bijna 2,3 miljoen mensen, wat een record is. Het bezoekersaantal lag zo’n 8 procent hoger dan het jaar ervoor.

In 2023 bezochten maar liefst 2.279.000 mensen Pairi Daiza, dat zichzelf “de grootste private toeristische attractie van het land” noemt. In vergelijking komen Nederlandse dierentuinen niet in de buurt van deze aantallen. Het best bezochte dierenpark van Nederland, Diergaarde Blijdorp, ontvangt jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen gasten.

Dit jaar viert Pairi Daiza zijn dertigjarig bestaan. Oprichter en voorzitter Eric Domb is het publiek dankbaar. “Ik dank hen hartelijk voor hun steun en aanmoediging bij het nastreven van ons ultieme doel: de bescherming en het behoud van alle dieren. Dankzij hen hebben we nog meer dieren kunnen helpen die in het wild leven”, aldus Domb.

Vorig jaar opende Pairi Daiza een volledig nieuw entreegebied. Momenteel wordt er gebouwd aan de 22 meter hoge tropische serre Sanctuary, die de grootste overdekte jungle van Europa zal worden. In de toekomst kunnen bezoekers daar zelfs overnachten. De opening van de serre is echter uitgesteld van 2024 naar 2025.

Pairi Daiza blijft vernieuwen en uitbreiden om zo een unieke ervaring te bieden aan haar bezoekers. Met het behalen van dit recordaantal bezoekers in 2023 bewijst het dierenpark dat het populairder is dan ooit tevoren.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl.


Related posts

Zoo Planckendael betovert met magisch lichtfestival: Draken & Eenhoorns!

Douglas Ross

Smullen maar! Walibi Holland’s vernieuwde restaurant heet Yummy Tummy

Douglas Ross

Ontmaskering in Timon-film zorgt voor verontwaardiging bij Disney-fans!

Douglas Ross