Image default
Business

Rampspoed dreigt voor Legoland Duitsland: Peppa Pig-gedeelte gesloten!Legoland Deutschland bedreigd door overstromingen

Legoland Deutschland bedreigd door overstromingen

Gisteren werd attractiepark Legoland Deutschland bedreigd door overstromingen als gevolg van aanhoudende regenval. Rivieren rondom het Zuid-Duitse pretpark traden buiten hun oevers en dorpen en steden liepen onder water. In de deelstaat Beieren, waar Legoland gevestigd is, braken zelfs twee dammen door.

Legoland heeft laten weten dat de situatie de komende dagen spannend blijft. Delen van het district Günzburg staan onder water en moesten geëvacueerd worden. Ook andere delen van de deelstaat zijn getroffen, met tal van wegen en bruggen die afgesloten zijn.

Veel medewerkers van Legoland zijn persoonlijk getroffen door de overstromingen. Ondanks de noodtoestand beschouwen de autoriteiten de locatie van het attractiepark nog steeds als veilig, aangezien Legoland zich niet in een overstromingsgebied bevindt. Daarom is in overleg met de politiek besloten om de poorten vooralsnog open te houden.

Beperkingen

Legoland waarschuwt echter dat er beperkingen kunnen zijn op het gebied van attracties vanwege de ligging van het pretpark. Daarnaast is besloten om het nieuwe Peppa Pig-park naast Legoland tijdelijk te sluiten. In het vakantiedorp van Legoland worden geëvacueerde families uit de regio opgevangen. Directrice Manuela Stone geeft aan in gesprek te blijven met de crisisteams van de overheid.


Related posts

Fright Nights 2023 van Walibi Holland: Overschaduwd door klachten en negatieve reacties – Bloggen in het Duister!

Douglas Ross

Watersnood bij Duitse dierentuin nabij de grens: Een natte ramp!

Douglas Ross

Efteling verrast bezoekers met zoete traktaties tijdens renovatie – Ontdek onze tijdelijke snoepkraam!

Douglas Ross