Image default
Business

Ramp in Diergaarde Blijdorp: Technisch mankement eist leven van vijf zeeschildpadden

Diergaarde Blijdorp verliest vijf zeldzame zeeschildpadden door technisch defect

Diergaarde Blijdorp heeft helaas vijf zeldzame zeeschildpadden verloren als gevolg van een technisch defect. De Rotterdamse dierentuin heeft de afgelopen maanden meerdere dikkopschildpadden opgevangen die gevonden zijn aan de Nederlandse kust. De dikkopschildpad behoort tot één van de grootste zeeschildpaddensoorten ter wereld.

Op vrijdag 5 april zijn meerdere dieren overleden als gevolg van een technisch probleem. Een sensor in één van de tijdelijke quarantaine bassins heeft de watertemperatuur dermate ontregeld dat vijf dikkopschildpadden het niet hebben overleefd, zo meldt Blijdorp.

Het dierenpark noemt deze gebeurtenis “een klap voor iedereen die zich heeft ingezet voor het herstel van de afgelopen winter aangespoelde dieren”. Van de oorspronkelijke acht exemplaren blijven er nu nog drie over. Terwijl er onderzoek wordt gedaan naar de exacte oorzaak, gaat de zorg voor de overgebleven drie schildpadden uiteraard door.

Oceanium

De overgebleven drie dikkopschildpadden zwemmen momenteel in twee andere bassins in het overdekte waterwereld Oceanium. Ze wachten op uitzetting op de plek van herkomst. De dikkopschildpad, ook bekend als de onechte karetschildpad, komt normaal gesproken voor in de Grote Oceaan, de Indische Oceaan, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Blijdorp is de enige Nederlandse partij met de benodigde vergunningen en faciliteiten om zeeschildpadden op te vangen. “Als wij dieren die min of meer ten dode zijn opgeschreven uiteindelijk weer kunnen uitzetten, dan zijn dat mooie dingen”, aldus Blijdorp-dierverzorger Mark de Boer in februari. Hij vertelde destijds dat de dieren ondergebracht zouden worden in een bassin van zo’n 21 graden.

Related posts

Ontdek de Magie van Portugal: Plannen Onthuld voor Spectaculair Nieuw Attractiepark!

Douglas Ross

Blog: Spectaculaire reddingsactie bij vastgelopen Toverland-attractie Dragonwatch: brandweer en abseilteam schieten te hulp!

Douglas Ross

Het doek valt voor de oudste attractie in Walibi Belgium: Ontdek waarom!

Douglas Ross