Image default
Business

Puy du Fou breidt uit naar België: Concurrentie voor Drenthe op scherp!
Themepark Puy du Fou overweegt vestiging in België en Nederland

Themepark Puy du Fou overweegt vestiging in België en Nederland

Vandaag, 08.33 uur

Het Franse themapark Puy du Fou overweegt een vestiging te openen in zowel België als Nederland. Hoewel er al geruime tijd gesproken wordt over de bouw van een Nederlands Puy du Fou-park in Meppel, zijn de Fransen ook actief op zoek naar alternatieven in de buurt.

Onlangs deed Puy du Fou een bod op de Belgische dierentuin Le Monde Sauvage in de provincie Luik. Dit bod werd echter afgewezen, maar dat betekent niet dat de interesse voor een Belgisch park is verminderd. Wallonië staat nog steeds op de shortlist van Puy du Fou, aldus dagblad L’Echo.

David Nouaille, directeur internationale ontwikkeling van Puy du Fou, bevestigt dat het bedrijf kijkt naar uitbreidingsmogelijkheden in België. Ze zijn op zoek naar een terrein van minstens 150 hectare in de natuur, dat goed bereikbaar is. De realisatie van het project zou een investering van 200 tot 300 miljoen euro betekenen en er zouden ongeveer zevenhonderd mensen kunnen werken.

In december zal een delegatie van het Franse management naar Wallonië komen om verschillende potentiële locaties te inspecteren. Ondertussen gaat het traject in Meppel ook gewoon door. Het is nog niet duidelijk wanneer Puy du Fou een definitieve beslissing wil nemen.

Puy du Fou heeft op dit moment twee parken, het vlaggenschip in Frankrijk dat in 1989 werd geopend en een kleinere locatie in Spanje sinds 2021. De parken staan bekend om de indrukwekkende spektakelshows gebaseerd op historische verhalen.


Related posts

Frans zusterpark van Walibi wordt het decor van een Efteling-film: Een betoverende samenwerking!

Douglas Ross

Fjord Explorer: Frans pretpark verovert de hoogte met 27 meter hoge waterachtbaan!

Douglas Ross

Vlaamse youtuber dringt binnen in het beruchtste pretpark van België: Een nachtmerrie of avontuur?

Douglas Ross