Image default
Business

Pretpark Mondo Verde: Dierenactivisten aangevallen op beschuldigingenMondo Verde reageert op beschuldigingen van dierenactivisten

Mondo Verde reageert op beschuldigingen van dierenactivisten

Het Limburgse attractie- en dierenpark Mondo Verde heeft voor het eerst inhoudelijk gereageerd op de beschuldigingen van dierenactivisten. Eind mei kwam dierenrechtenorganisatie Bite Back met een 62 pagina’s tellend rapport waarin beschreven wordt dat het slecht gesteld is met het dierenwelzijn in het park. De directie van Mondo Verde kan zich er niet in vinden.

De directie heeft een verslag van dertien pagina’s opgesteld, aangevuld met bijna tweehonderd pagina’s aan bijlages, waarin ze de beschuldigingen weerleggen. Ze geven aan dat de ontstane onrust hen heeft geraakt en dat het dierenbeleid grondig tegen het licht is gehouden. Enkele zaken zullen worden heroverwogen.

Misvattingen

Bite Back wordt betreurd dat het park niet in de gelegenheid heeft gesteld om te reageren voordat het rapport werd gepubliceerd. Mondo Verde geeft per beschuldiging en incident aan wat er niet klopt en stelt dat er sprake is van onjuiste cijfers en verkeerde conclusies.

In enkele gevallen zullen er veranderingen worden doorgevoerd, zoals het aanpassen van het tijgerverblijf en het onderzoeken van de mogelijkheid om het buitenverblijf van de leeuwen meer weersbestendig te maken. Ook erkent het park fouten bij de vergunningsaanvraag voor de panters.

Modderig

Mondo Verde geeft toe dat honden, eigendom van een externe partij, bij extreme weersomstandigheden in modderige omstandigheden worden gehouden. Het management bekijkt samen met de eigenaar welke verbeteringen nodig zijn. Daarnaast betreurt de directie enkele onprofessionele Facebook-reacties die geplaatst zijn door een voormalig medewerker.

Er is ook een brief bijgevoegd die deze maand naar de advocate van Bite Back is gestuurd, waarin wordt gesproken over het verplaatsen van de leeuw Mannie naar dierentuin Faunaland Ancol in Indonesië. Dierenactivisten zijn hier echter op tegen en er wordt gezocht naar een alternatieve locatie.

De directie van Mondo Verde vraagt de advocate om met een alternatieve locatie te komen waar de leeuw heen zou kunnen, met de voorwaarde dat het dier in een groep wordt ondergebracht en onderdeel is van een park dat gericht is op educatie en conservatie.


Related posts

Bye Bye Beestenkarren: PETA pleit voor een Dierenliefdevolle Draaimolen Revolutie!

Douglas Ross

Social media in de ban van lookalike Johnny Depp in Plopsaland!

Douglas Ross

Betoverend! Efteling brengt Kasteel van Doornroosje tot leven in renovatie

Douglas Ross