Image default
Business

Plopsa-pretpark in Duitsland slaat de handen ineen met gemeente voor spetterend waterparadijs!
Plopsa Group wil eigen zwemparadijs openen in Holiday ParkPlopsa Group wil eigen zwemparadijs openen in Holiday Park

Het Duitse attractiepark Holiday Park, dat onderdeel is van de Plopsa Group, heeft plannen om over enkele jaren een eigen zwemparadijs te openen. Hiervoor hoopt het park samen te kunnen werken met de lokale overheid. Het huidige gemeentelijke zwembad in de regio, genaamd Badepark Haßloch, is namelijk verouderd en zal binnenkort worden afgebroken.

Het gemeentebestuur van Haßloch was daarom op zoek naar een partner om op dezelfde locatie een nieuw zwembad te bouwen. Plopsa toonde interesse: de Vlaamse pretparkgroep heeft een plan ontwikkeld voor een waterpark met les- en wedstrijdbaden, evenals verschillende recreatieve waterattracties zoals glijbanen, bubbelbaden, een golfslagbad en een wildwaterbaan.

Op deze manier zou het waterpark zowel geschikt zijn voor buurtbewoners als voor bezoekers van Holiday Park. Het is niet de eerste keer dat de gemeente Haßloch en Plopsa met elkaar om de tafel zitten: jaren geleden speelde dit idee ook al. In 2021 werd het plan echter stopgezet, waarna Plopsa aankondigde zelf een waterparadijs te zullen ontwikkelen. Dit is er destijds niet van gekomen.

Maar nu zijn beide partijen opnieuw geïnteresseerd in een samenwerking. Aanstaande woensdag zal de gemeenteraad een definitieve beslissing nemen. Als groen licht wordt gegeven, zal Plopsa het project volledig financieren en alle financiële risico’s dragen. In ruil daarvoor zal de gemeente jaarlijks 1,025 miljoen euro aan Plopsa moeten betalen, gedurende dertig jaar. Inclusief belastingen en kosten voor afvalwater zal de gemeente dan jaarlijks 1,2 tot 1,3 miljoen euro kwijt zijn aan het zwembad. Het huidige gemeentelijke zwembad, dat op ongeveer tien minuten rijden van Holiday Park ligt, heeft momenteel een jaarlijks tekort van 1,5 tot 2 miljoen euro. De gemeente acht het financieel niet haalbaar om zelf een zwembad te bouwen dat het hele jaar door toegankelijk is, maar Plopsa kan dit wel.

Een belangrijke voorwaarde voor de gemeente is dat de toegangsprijzen voor omwonenden ongewijzigd blijven: 6,50 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen. Toeristen zullen uiteraard meer moeten betalen. Het is de bedoeling om het zwembad aan te kleden in de stijl van het Studio 100-figuurtje Maya de Bij.

Als de goedkeuring deze week wordt gegeven, zal Plopsa een contract tekenen en zal er een bouwplan worden opgesteld. Vervolgens kan er een bouwaanvraag worden ingediend. Naar verwachting zal het slopen en bouwen nog ongeveer twee jaar in beslag nemen, zodat het Plopsa-zwembad in het gunstigste geval in 2027 open kan gaan. Op dit moment heeft de Plopsa Group twee waterparken, beide gevestigd in België: Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit.


Related posts

Opwindende plannen onthuld voor te gek nieuw themapark in Slowakije: Drie sensationele achtbanen!

Douglas Ross

Vekoma zet nieuwe campus in de startblokken: klaar voor de toekomst van achtbaanbouw!

Douglas Ross

Spookyland’s gloednieuwe spookhuis in de ban van technische storingen: teleurgestelde bezoekers stuiten op gesloten deuren!

Douglas Ross