Image default
Business

Opwindende wendingen en avontuur: Ontdek het geplande themapark in Slowakije met drie spectaculaire achtbanen!
Nieuw attractiepark in Slowakije: Educational and Entertainment Park Bojnice


Nieuw attractiepark in Slowakije: Educational and Entertainment Park Bojnice

Vandaag, 11.56 uur

In Slowakije liggen plannen klaar voor een volledig nieuw attractiepark. De plaats Bojnice is nu al een toeristische trekpleister dankzij de aanwezigheid van de oudste dierentuin van het land en de best bezochte burcht: kasteel Bojnice. Daar moet binnenkort het grootste pretpark van het land aan toegevoegd worden.

Themepark van 14,6 hectare

Het project draagt de voorlopige titel Educational and Entertainment Park Bojnice. De Slowaakse investeringsmaatschappij Castor & Pollux liet een themapark ontwerpen van 14,6 hectare. In een presentatie komen tekeningen en 3D-modellen voorbij. Daaruit blijkt dat er drie achtbanen zijn gepland zijn.

  • Een family launch coaster
  • Een multi-seating coaster
  • Een kleine spinning coaster

Het document noemt ook andere attracties, zoals een boomstambaan, een vrijevaltoren, een reuzenrad, een piratenschip, een spookhuis en een frisbee. Het thema van het park is gebaseerd op de regionale historie en Slowaakse mythes en legendes.

Meer dan vijftig attracties en 550.000 bezoekers per jaar

De initiatiefnemers willen in totaal meer dan vijftig attracties neerzetten in het park. Ze verwachten jaarlijks 550.000 bezoekers te trekken. Het entreegebied is ontworpen als een dorpsplein met een fontein, restaurants en winkels. Daarnaast wordt er gedacht aan de toevoeging van een themahotel en een overdekt gedeelte dat het hele jaar gebruikt kan worden.

Het project wordt al zo’n vijftien jaar besproken in de regio. Castor & Pollux heeft de plannen meerdere keren aangepast. Aanvankelijk was het plan om het park twee keer zo groot te maken. De investeerder hoopt binnenkort te kunnen beginnen met de bouw.


Related posts

Het adembenemende Smakenrad, tientallen meters hoog, staat te koop!

Douglas Ross

Winteropening Movie Park: Een magisch avontuur voor Abonnees van Slagharen en Bobbejaanland!

Douglas Ross

Dragonwatch vliegt weer: testvluchten na spectaculaire aanpassingen!

Douglas Ross