Image default
Business

Ontdek de Magie van een Directe Treinreis tussen Nederland en Europa-Park!

Reizen naar Europa-Park zonder overstappen? Dat kan volgend jaar!

Goed nieuws voor Nederlanders die dol zijn op attractiepark Europa-Park in Zuid-Duitsland. Vanaf de zomer van 2024 is het mogelijk om zonder overstappen met de trein van Amsterdam Centraal naar het attractiepark te reizen. Dit dankzij de nieuwe aanbieder GoVolta.

De trein van GoVolta zal onder andere stoppen bij station Ringsheim/Europa-Park, dat op ongeveer 5 kilometer afstand van het pretpark ligt. Het plan vermeldt dat er op dinsdag, donderdag en zaterdag om 07.32 uur een trein zal vertrekken uit Amsterdam. Vervolgens maakt de trein stops in Utrecht (08.03 uur), Eindhoven (09.01 uur) en Venlo (09.40 uur), voordat de Duitse grens wordt overgestoken.

Na stops in Kaldenkirchen (10.01 uur), Keulen (11.07 uur), Koblenz (12.53 uur), Mannheim (14.49 uur) en Karlsruhe (15.32 uur), bereikt de trein om 16.31 uur Ringsheim/Europa-Park. Van daaruit rijdt de trein verder naar Freiburg en Bazel.

Terugreis

Op woensdagen, vrijdagen en zondagen staat de terugreis gepland. De trein vertrekt om 11.01 uur vanuit Ringsheim en arriveert iets na 19.00 uur in Venlo, gevolgd door aankomst in Amsterdam rond 21.15 uur. Het definitieve schema van de dienstregeling is nog niet bekend.

Het spoorwegbedrijf GoVolta maakt gebruik van tweedehands materieel in plaats van hogesnelheidstreinen, waardoor de reistijd iets langer zal zijn dan normaal. Daarentegen belooft GoVolta lage tarieven. Het is de bedoeling dat forenzen straks slechts enkele tientjes kwijt zijn voor een retourtje naar Europa-Park.

Zo wordt een bezoek aan Europa-Park nog toegankelijker voor Nederlandse bezoekers. Het attractiepark staat bekend om zijn vele spectaculaire attracties en shows. Van achtbanen tot waterattracties en van themagebieden tot live-entertainment, Europa-Park biedt voor elk wat wils.

Ben jij ook zo enthousiast over deze nieuwe treinverbinding? Houd dan de ontwikkelingen in de gaten en plan binnenkort jouw trip naar Europa-Park zonder gedoe met overstappen!

Related posts

Kickstart voor Adrenalinejunkies: Walibi Belgium begint aan nieuwe achtbaanavontuur!

Douglas Ross

Is de wissel in de lanceerachtbaan van Parc Astérix wel echt veilig? Ontdek het hier!

Douglas Ross

Walibi verrast fans met naamswijziging, maar reacties zijn onverwacht

Douglas Ross