Image default
Business

Ontdek de magie van Diergaarde Blijdorp in het virtuele paradijs van Planet Zoo!
Een digitale versie van Diergaarde Blijdorp

Een fan bouwt de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp na in computerspel Planet Zoo

Door [naam auteur]

Vandaag, 17.43 uur

Een fan heeft bijna anderhalf jaar gewerkt aan een digitale versie van Diergaarde Blijdorp. Corné Kievit heeft de beroemde Rotterdamse dierentuin tot in detail nagebouwd in het computerspel Planet Zoo. Op YouTube is een zes minuten durende video te zien met het eindresultaat.

Kievit, zelf abonnementhouder van Blijdorp, is in september 2022 met dit project begonnen. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van de plattegrond, foto’s en boeken, zo vertelde hij in een interview met de website ZooFlits. Kievit heeft echter met meerdere uitdagingen te maken gehad. Zo heeft hij alleen al dagenlang gewerkt aan het dak van de bekende Rivièrahal.

Ook de giraffenstal en de krokodillenrivier bleken lastig te reconstrueren. Bovendien heeft Kievit te maken gehad met beperkingen in de game. Zo biedt Planet Zoo geen functionaliteit om aquaria met vissen te creëren. Hierdoor was het bijna onmogelijk om het Oceanium exact na te maken. Het verblijf van de koningspinguïns kon echter wel precies nagemaakt worden.

De virtuele replica is nog niet helemaal af: Kievit is van plan om ook de gebieden achter de schermen toe te voegen, evenals omliggende wegen en gebouwen. Updates zullen verschijnen op zijn YouTube-kanaal, genaamd Pierce Hill.

Installeer onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news: klik hier


Related posts

“Ontdek het magische masterplan van het nieuwe Universal-pretpark in Engeland” Het nieuwe Universal-pretpark in Engeland belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor bezoekers van alle leeftijden. Het masterplan voor het park is onlangs onthuld en het zit boordevol spannende attracties, betoverende themagebieden en innovatieve technologieën. Een van de hoogtepunten van het masterplan is een gigantische achtbaan die bezoekers meeneemt op een adembenemende reis door de wereld van film en televisie. Daarnaast kunnen bezoekers zich verheugen op interactieve shows, meet-and-greets met geliefde personages en heerlijke eetgelegenheden. Het park zal ook verschillende themagebieden bevatten, elk met een unieke sfeer en attracties die perfect passen bij het thema. Of je nu een fan bent van actie, avontuur, fantasie of komedie, er is voor ieder wat wils in het nieuwe Universal-pretpark. Met state-of-the-art technologieën en een focus op gastvrijheid en entertainment, belooft het nieuwe Universal-pretpark in Engeland een onvergetelijke ervaring te worden voor alle bezoekers. We kunnen niet wachten om te zien wat dit magische park te bieden heeft!

Douglas Ross

Reusachtige pretparkbeurs in Amsterdam: De ultieme expo van het jaar!

Douglas Ross

Directeur Dave Storm verlaat Attractiepark Slagharen: Wat betekent dit voor de toekomst?

Douglas Ross