Image default
Business

Ontdek de betoverende parkmuziek van de Efteling op Spotify!

De Efteling publiceert algemene parkmuziek op Spotify en andere streamingplatforms

Efteling-fans krijgen een laat kerstcadeautje. De Efteling heeft vandaag voor het eerst de algemene parkmuziek gepubliceerd op Spotify en andere streamingplatforms. Het album, getiteld “Efteling Park Symfonie”, bevat veertien nummers die allemaal ongeveer drie minuten duren.

Deze nummers vormen samen de soundtrack die te horen is op pleinen en paden in het park. De muziek, geïntroduceerd in 2017, is gecomponeerd door René Merkelbach. Het album begint met de Efteling Ouverture. Van de melodie van het entreegebouw “Huis van de Vijf Zintuigen” zijn verschillende varianten gemaakt, zoals “Welkom voor de ochtend” en “Tot Weerziens” voor de namiddag en avond.

Naast deze nummers zijn er ook deuntjes te horen van Marerijk, Reizenrijk, Ruigrijk en Anderrijk. Het Fantasierijk ontbreekt op het album. In dit gedeelte van het park is geen reguliere parkmuziek te horen. Op de Pardoes Promenade wordt een ander muziekstuk van Merkelbach gedraaid, dat onderdeel is van de wereld van Symbolica.

Het tweede gedeelte van het album bevat dezelfde zeven nummers, maar dan in een winters jasje. De tracks zijn voorzien van winterse sleebellen, klokken en een koor. In totaal is er ruim 43 minuten aan Efteling-muziek online verschenen. De studio waar de soundtrack destijds werd opgenomen, is onlangs failliet gegaan.

Related posts

Waterbaan make-over: attractie krijgt facelift en wordt verlaagd!

Douglas Ross

12 Spooktaculaire Halloween Nights Pins om te Verzamelen in Toverland!

Douglas Ross

Actiegroep strijdt tegen groeiplannen Toverland

Douglas Ross