Image default
Business

Nieuwe waterattractie Bellewaerde strandt: bezoekers geëvacueerd!
Amazonia waterattractie in Bellewaerde Park vastgelopen

Amazonia waterattractie in Bellewaerde Park vastgelopen

Vandaag is de nieuwe waterattractie Amazonia in Bellewaerde Park vastgelopen. Een bootje kwam stil te staan onderaan de gigantische halfpipe van de attractie. De inzittenden moesten geëvacueerd worden door medewerkers van het pretpark.

Normaal gesproken glijden de boten van Amazonia vanaf 15 meter hoogte een halfpipe in, met remmatten om te voorkomen dat ze te hard tegen de rand botsen. De bewuste boot kwam echter tot stilstand op deze matten.

De passagiers kregen persoonlijke excuses van het park en werden getrakteerd op een gratis maaltijd en een voorrangspas voor de rest van de dag. Parkdirecteur Stefaan Lemey bood ook persoonlijk zijn excuses aan voor het ongemak.

Amazonia is een attractie van het type spinning rapids, gebouwd door fabrikant Intamin uit Liechtenstein. Nieuwe Intamin-attracties staan bekend om technische problemen in de beginfase. Op de officiële openingsdag draaide de attractie echter vlekkeloos.

Op dit moment wordt een gewichtslimiet van 420 kilo per boot gehanteerd bij de waterattractie. Groepen worden gewogen bij de weegschaal aan het einde van de wachtrij om te controleren of ze binnen dit limiet vallen.


Related posts

Unieke viering van 100 jaar Disney: Disneyland Paris betovert met 100 onvergetelijke personages!

Douglas Ross

Oplichting in Duits pretpark: Exploitant achtervolgd voor mega fraude van bijna 350.000 euro!

Douglas Ross

Parkeerplekken bij de Python: Efteling zet alles op alles voor nieuwe parkeerplaats!

Douglas Ross