Image default
Business

Nieuwe Omroepstem in Efteling’s Villa Volta: Betoverend Genieten!

Villa Volta in de Efteling krijgt nieuwe omroepstem

In de Efteling is Villa Volta voorzien van een nieuwe omroepstem. De bekende mannelijke voice-over die voorheen waarschuwde voor het openen van de deuren, is vervangen door een vrouwelijke stem. Ook in de hoofdshow van de attractie is voortaan een andere omroep te horen.

Het betekent het einde van de klassieke waarschuwing “dames en heren, let u op: de deuren openen in uw richting”, die Efteling-fans regelmatig meepraatten. De nieuwe tekst luidt “opgepast: de deuren openen in jouw richting”, gevolgd door de Engelse vertaling “please stand back: the doors will open in your direction”.

Er wordt dus voortaan getutoyeerd. In de huiskamer van Hugo van den Loonsche Duynen is nu de volgende tekst te horen: “Opgepast: bagage achter je voeten plaatsen en kinderen niet op schoot nemen. Pas op je handen bij het sluiten van de beugels.” Daarna komt wederom een Engelse variant.

De Efteling kondigde de wijziging intern aan als een manier om het verhaal beter over te brengen: de vrouwenstem moet de dame uit de kapel voorstellen, die Bokkenrijder Hugo heeft vervloekt. In de praktijk blijkt het vooral een uitgelezen kans te zijn om afscheid te nemen van de ouderwetse term “dames en heren”.

Related posts

Pijnlijk nieuws: Avonturenpark Hellendoorn vervangt acteur van halloweenpersonage The Killer!

Douglas Ross

Krachten bundelen in Toverland: Samenwerking met concurrenten voor een unieke opleiding!

Douglas Ross

Spanning en sensatie: Brug naast Bobbejaanland gesloten wegens dreigend instortingsgevaar!

Douglas Ross