Image default
Business

Movie Park Germany denkt aan stalen upgrade voor houten achtbaan The Bandit

Wordt de houten achtbaan van Movie Park Germany omgebouwd naar een hybride achtbaan?

Vandaag heeft Movie Park Germany aangekondigd dat ze verschillende scenario’s overwegen voor de toekomst van hun beruchte houten achtbaan The Bandit. Eén van de opties is om een stalen rail, genaamd titan track, toe te voegen aan de achtbaan. Dit systeem wordt geproduceerd door Great Coasters International en is al eerder toegepast op een deel van de houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling.

The Bandit staat bekend om zijn ruwe en oncomfortabele ritten. Manuel Prossotowicz, de commercieel en creatief directeur van Movie Park, erkent dit en geeft aan dat ze de achtbaan dagelijks monitoren en in contact staan met de keuringsinstantie. Ondanks de ruwheid blijft The Bandit een populaire attractie in het park.

Elke winter wordt er 120 tot 150 meter van de baan vernieuwd, momenteel nog steeds met hout. Prossotowicz onthult dat ze gesprekken hebben gevoerd met Great Coasters International en Rocky Mountain Construction, twee fabrikanten die in staat zijn om een stalen rail toe te voegen aan houten achtbanen. Hun voorkeur gaat uit naar het titan track systeem, waar andere parken al goede ervaringen mee hebben.

Of The Bandit daadwerkelijk omgebouwd zal worden naar een hybride achtbaan is nog niet duidelijk. Prossotowicz geeft aan dat het afhankelijk is van de staat van de achtbaan en wanneer een reguliere retrack niet meer voldoende is. Het jaarlijkse budget van eigenaar Parques Reunidos stelt Movie Park in staat om een deel van het hout te vervangen, wat aanzienlijke investeringen vereist.

De toekomst van The Bandit blijft dus nog even onzeker, maar de mogelijkheid van een transformatie naar een hybride achtbaan is zeker iets om in de gaten te houden.

Related posts

Feesten tussen de dieren: Stille disco in Ouwehands Dierenpark!

Douglas Ross

Spookyland’s gloednieuwe spookhuis in de ban van technische storingen: teleurgestelde bezoekers stuiten op gesloten deuren!

Douglas Ross

Rijkswaterstaat bezorgd om Toverland-files: Een betoverend verkeersprobleem?

Douglas Ross