Image default
Business

Let op: Big Thunder Mountain in Disneyland Paris sluit anderhalve maand lang! Ontdek de achterliggende redenen

Groot onderhoud aan Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

Ben je van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan Disneyland Paris? Dan moet je rekening houden met een langdurige sluiting van één van de populairste Disney-attracties. Big Thunder Mountain, de familieachtbaan in het park, zal binnenkort tijdelijk gesloten worden voor groot onderhoud. Bezoekers zullen ongeveer anderhalve maand geen ritje kunnen maken in de mijntrein.

De sluiting van Big Thunder Mountain staat gepland op maandag 29 januari 2024. Naar verwachting zal de attractie bijna zeven weken buiten bedrijf zijn. De heropening staat gepland op zaterdag 16 maart. Op dit moment is nog niet bekend welke werkzaamheden er precies zullen plaatsvinden tijdens het onderhoud.

Tijdens de sluiting van Big Thunder Mountain blijven er gelukkig nog genoeg andere achtbanen over in het Disneyland Park. Zo kun je onder andere genieten van Star Wars Hyperspace Mountain, Casey Jr. – le Petit Train du Cirque en Indiana Jones et le Temple du Péril. Ook in het aangrenzende Walt Disney Studios Park zijn er nog drie rollercoasters te vinden: RC Racer, Crush’s Coaster en Avengers Assemble: Flight Force.

Big Thunder Mountain werd 32 jaar geleden gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. In 2015 en 2016 heeft de attractie al eens dertien maanden gesloten voor een grote renovatie. Helaas is de achtbaan tegenwoordig een van de meest storingsgevoelige attracties in het Disney-resort, met bijna dagelijkse technische problemen.

Ben je een echte fan van Big Thunder Mountain? Dan kun je nu de exclusieve Looopings Podcast-pin bestellen via Pretparkwinkel.nl.

Related posts

Verrassend voorspelbaar: mijn oordeel over de Efteling-film Legende van Familie Vos

Douglas Ross

AquaZoo Leeuwarden breidt uit met spetterend nieuw Noord-Amerikaans gebied!

Douglas Ross

Waarom attractieparken geen speeltuin zijn voor wilde dieren

Douglas Ross