Image default
Business

Joris en de Draak weer in volle glorie geopend: Bereid je voor op een nieuwe avontuurlijke rit in januari!

De Efteling heropent Joris en de Draak na onderhoudsbeurt

De Efteling heeft onlangs de achtbaan Joris en de Draak heropend na een onderhoudsbeurt van bijna twee maanden. Bezoekers die graag een ritje willen maken, moeten er echter snel bij zijn, want over iets meer dan twee weken gaat de houten achtbaan weer dicht. Op maandag 8 januari 2024 start een ingrijpende renovatie.

Vanaf dat moment zal Joris en de Draak buiten gebruik zijn tot en met eind april. De Efteling heeft ervoor gekozen om twee onderhoudsbeurten te combineren. Werkzaamheden die eigenlijk pas eind volgend jaar en begin 2025 zouden plaatsvinden, zijn vervroegd.

Alleen tijdens de aankomende kerstvakantie is de rollercoaster operationeel. De bezoekersaantallen zijn dan zo hoog dat het attractiepark de geliefde achtbaan eigenlijk niet kan missen in het aanbod. De heropening van de attractie kwam zelfs een dag eerder dan gepland. In de afgelopen weken zijn er al regelmatig testritten uitgevoerd.

Onderhoudsbeurt

Tijdens de meest recente sluiting van Joris en de Draak is een aanzienlijk deel van de rail vernieuwd. Ook is het stationsgebouw opnieuw geschilderd. Tussen januari en april zullen er verdere werkzaamheden plaatsvinden, zoals het vervangen van de baandelen. Daarnaast wordt het straatwerk rondom de attractie aangepakt, zodat het gebied rolstoelvriendelijker wordt gemaakt.

Wil je een exclusieve Looopings Podcast-pin bestellen? Ga dan naar Pretparkwinkel.nl.

Related posts

Ontdekking in de Efteling: Restanten van geheim Duits munitiedepot komen aan het licht!

Douglas Ross

De dilemma’s van Efteling-abonnees: overstappen of blijven?

Douglas Ross

Bram van der Vlugt als mogelijke ster in betoverende Efteling-film over Koning Winter!

Douglas Ross