Image default
Business

Halloween van start in Movie Park Germany: Ontdek de Griezelige Nieuwe Spookhuizen Met Een Onverwachte Twist!
Movie Park Germany voegt twee nieuwe spookhuizen toe met een twist

Movie Park Germany voegt twee nieuwe spookhuizen toe met een twist

02-10-2023, 16.46 uur

Movie Park Germany heeft twee nieuwe spookhuizen neergezet met een twist. Een bezoek aan haunted house Murder Museum – The Art of Killing neemt een onverwachte wending als één van de museumgasten plotseling een moordenaar blijkt te zijn. En in spookhuis Final Stop komen bezoekers terecht in donkere tunnels vol speciale effecten. Groepen worden van elkaar gescheiden.

Tijdens een rustige rondleiding door het Murder Museum zorgt een bezoeker – eigenlijk een acteur die in het complot zit – voor een hectische situatie. Gasten komen vervolgens terecht op allerlei bekende moordlocaties, waarbij ze ook moeten klimmen en klauteren. Zo is één van de kamers alleen bereikbaar via een raam.

Verder moet gekropen worden door een smalle gang. Het museumbezoek eindigt in een cel, waar één van de gasten apart genomen wordt. Diegene belandt op de elektrische stoel, terwijl de rest van het gezelschap toekijkt. Acteurs deinzen er niet voor terug om zeer hardhandig met het publiek om te gaan.

Inspiratie

Movie Park liet zich voor de scènes inspireren door waargebeurde verhalen. In de wachtrij en de kamers komen authentieke feiten, krantenartikelen en beelden terug. Het Murder Museum verrees op de voormalige plek van spookhuis Hostel. Na een twee maanden durende verbouwing zijn de decors van de voorganger nauwelijks nog te herkennen.

Final Stop, gebouwd onder de tribune van de stuntarena in Studio 6, is waarschijnlijk het meest indrukwekkende en gedetailleerde spookhuis van Movie Park tot nu toe. Op een relatief klein oppervlakte werd een ingenieus gangenstelsel aangelegd, waardoor bezoekers zich wanen in een verlaten metrostation in Los Angeles.

Daar moeten ze op zoek naar een vermist persoon. Voor de decors heeft Movie Park goed gekeken naar spookhuis Below in Walibi Holland: meerdere elementen uit dat haunted house – zoals het kruipen door tunnels en het gebruik van water – komen hier terug. Ook de wachtrij van Walibi-achtbaan Xpress: Platform 13 lijkt een inspiratiebron geweest te zijn.

Één van de meest opvallende decorstukken is een animatronic van een gigantische rat. Bijzonder is verder dat de aanwezigen in de ontvangstruimte helmen aangereikt krijgen. Sommige helmen zijn uitgerust met een vooraf geprogrammeerd lampje. De verlichting valt op vaste momenten uit, waardoor waaghalzen hun weg moeten zoeken in het donker.

Halloween Horror Festival

Beide spookhuizen zijn alleen geopend tijdens het Halloween Horror Festival, dat plaatsvindt op 25 dagen in de periode tot en met 12 november. Binnen mag niet gefotografeerd of gefilmd worden. De scare zones Acid Rain, Fear Pier en Horrorwood Boulevard keerden dit seizoen terug. The Dead West, bij vrijevaltoren The High Fall, werd getransformeerd tot Hillbilly Town.

Spookhuis The Curse of Chupacabra kreeg een nieuwe opzet: als er geen storingen optreden, kunnen bezoekers halverwege de horrorbeleving een donker ritje maken in de simulator van de attractie The Lost Temple. Ook walkthrough Circus of Freaks – verplaatst naar themagebied Fear Pier – bevat nu een attractie: sommige bezoekers worden uitgekozen om een ritje te maken in draaiend schommelschip Stormy Cruise. In spookhuis Secrets of St. Elmo zijn de interactieve lampjes verwijderd.

Eerbetoon en entertainment

Van parkmascotte S.A.M. – een pratende filmklapper – bestaat voortaan ook een monsterlijke versie. Videoprojectieshow Horrorwood Rises kent een nieuw einde, met een eerbetoon aan het 25-jarig bestaan van het halloweenfestival. Het entertaimentaanbod bestaat verder uit dj Max Bering, theatershow Madhouse – Insanity Lives Here, een hypnoseshow van Stephan Nölle en straattheateract Wallfahrer. Er werd ook geïnvesteerd in nieuwe lichteffecten en nieuwe entreeborden voor de spookhuizen, in bioscoopstijl.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Teleurstellende ervaringen bij Sea Life en Dolfinarium: wat is er aan de hand?

Douglas Ross

Betoverend! Doornroosje in de Efteling heropend na lange winterslaap

Douglas Ross

Magische Miniatuurwerelden: Betoverend Schommelschip Halve Maen en Betoverende Vlindermolen in Efteling!

Douglas Ross