Image default
Business

Europa-Park zegt vaarwel tegen virtuele realiteit in futuristische filmervaring

Laatste kans om VR-attractie Valerian in Europa-Park te ervaren

In Europa-Park is deze week de laatste kans om de VR-attractie gebaseerd op de sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets te beleven. Sinds 2018 kunnen bezoekers van het Duitse pretpark een ritje maken in de overdekte rollercoaster Eurosat met een VR-headset op hun hoofd.

De VR-attractie, genaamd Eurosat Coastiality, wordt op zondag 7 januari voor het laatst vertoond. Later dit jaar zal Europa-Park een nieuwe VR-beleving introduceren op dezelfde locatie. Directeur Michael Mack schrijft: “We werken aan fantastische zaken voor Eurosat Coastiality in 2024, ik kan niet wachten om er snel meer over te vertellen.”

Voor Eurosat Coastiality moet er een extra bijdrage van 6 euro per persoon betaald worden vanwege de beperkte capaciteit. De attractie maakt gebruik van dezelfde baan als de reguliere Eurosat-coaster, die bekend staat om het thema van de Parijse nachtclub Moulin Rouge. Europa-Park had eerder ook een tweede VR-achtbaan genaamd Alpenexpress Coastiality, maar deze attractie is sinds juni 2023 gesloten vanwege een brand.

Hoewel de speelfilm Valerian and the City of a Thousand Planets uit 2017 een grote flop was, heeft Europa-Park toch besloten om samen te werken met regisseur Luc Besson voor de VR-ervaring. Besson is goede vrienden met de familie Mack en heeft zelfs een ster op de Walk of Fame in het park gekregen.

Wil je een exclusieve Looopings Podcast-pin bestellen? Ga dan naar Pretparkwinkel.nl.

Related posts

Knallende ruzie in Disneyland Paris: Bezoekers in de boeien geslagen!

Douglas Ross

Nieuw avontuur op komst: betoverende attractie vervangt gehavende zweefmolen!

Douglas Ross

Opgelet! Toeristenbelasting in Disneyland Paris regio schiet omhoog: tot wel 187% stijging!

Douglas Ross