Image default
Business

Efteling transformeert parkeerterrein: ruimere plekken, nieuwe looproutes en een tunnel – Ontdek de nieuwste sprong voorwaarts!
De Efteling gaat parkeerterrein renoveren

De Efteling gaat parkeerterrein renoveren

Het parkeerterrein van de Efteling zal de komende jaren aangepakt worden. Er zullen bredere parkeervakken en parkeerbanen worden gerealiseerd, evenals een nieuwe uitrijbaan en aangepaste looproutes. Ook zal er een tunnel worden gebouwd richting het nieuwe Efteling Grand Hotel. De werkzaamheden zijn vandaag begonnen en enkele bomen zijn al verwijderd.

De eerste stap is het aanleggen van een parkeerplaats voor het toekomstige hotel. Dit zal een apart gedeelte worden van het hoofdparkeerterrein, aan beide kanten van de Parkeerpromenade. Het Efteling Grand Hotel zal de komende maanden vlakbij de entree worden gebouwd.

Om ervoor te zorgen dat hotelgasten met hun auto bij de ingang van het hotel kunnen komen, zal er een onderdoorgang worden gebouwd van de ene kant van de Parkeerpromenade naar de andere kant. Deze klus moet medio 2024 afgerond zijn. Op dat moment zal ook de nieuwe uitrijbaan in gebruik worden genomen.

Naast deze werkzaamheden zal de Efteling ook andere zaken aanpakken. De huidige wegen zijn namelijk te smal geworden voor de grotere auto’s van tegenwoordig. Daarom zullen er bredere parkeervakken en parkeerbanen worden gerealiseerd. Ook zullen er aanpassingen worden gedaan om de doorstroming te verbeteren. Dit alles is onderdeel van een meerjarenplan. Gedurende deze periode zal er minder parkeercapaciteit beschikbaar zijn. Om dit tekort op te vangen, zal de Efteling vaker gebruik maken van de noodparkeerplaats genaamd “O”. Hiervoor is een vergunning aangevraagd.

De noodparkeerplaats O bevindt zich aan de Kaatsheuvelse Dodenauweg. Het weiland wordt al jaren gebruikt op extreem drukke zomerdagen. Vorig jaar heeft de Efteling een vergunning aangevraagd om het veld tijdelijk te verharden. In eerste instantie was het de bedoeling om het gebied na 22 weken weer in de originele staat terug te brengen. Echter, de verharding is blijven liggen. Dit komt nu goed uit, aangezien automobilisten hier de komende jaren vaker naartoe gestuurd zullen worden. De Efteling belooft dat het terrein alleen wordt gebruikt wanneer dat noodzakelijk is, om de overlast voor de buren zoveel mogelijk te beperken.


Related posts

Terug naar Azkaban: de magische expositie die je niet mag missen in Londen

Douglas Ross

Toxic: Dé Kermisattractie met Unieke Merchandise! Ontdek Nu Onze Coole Pins en Sleutelhangers!

Douglas Ross

Gardaland opent sensationele vrijevaltoren: Wolf Legend

Douglas Ross