Image default
Business

Droomachtige Noorse zoetigheden in het magische Amerikaanse Disney-park: Ontdek de smaakvolle traktaties van het Noorwegen-paviljoen!

Hollandse stroopwafels nu verkrijgbaar in Disney-attractiepark Epcot

Bezoekers van het Amerikaanse Disney-attractiepark Epcot, onderdeel van Walt Disney World in Florida, kunnen sinds kort genieten van een typisch Nederlandse lekkernij. Bij de uitgang van de bootjesdarkride Frozen Ever After zijn nu Hollandse stroopwafels verkrijgbaar.

Op de verpakking van de stroopwafels, geleverd door The Old Mill, staat “Original Dutch caramel filled waffles” vermeld. Ook is de Nederlandse benaming “twee stroopwafels” te zien, samen met de Nederlandse vlag. Het is opvallend dat deze lekkernij verkrijgbaar is in een winkel die in het teken staat van Noorwegen.

Frozen Ever After bevindt zich namelijk in het Norway-paviljoen van Epcot, waar bezoekers worden ondergedompeld in de sfeer van een Noors dorpje. In dit paviljoen kunnen gasten genieten van maaltijden in het Noorse restaurant Akershus Royal Banquet Hall en Noorse specialiteiten proeven bij de bakkerij Kringla Bakeri Og Kafe.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de Hollandse stroopwafels verkrijgbaar zijn in de Noorse souvenirshop The Fjording. Mogelijk hebben Amerikanen de termen ‘Norway’ en ‘Netherlands’ door elkaar gehaald of worden verschillende Europese landen op één hoop gegooid. Het is interessant om op te merken dat er wel een link is tussen Nederland en de Frozen-attractie, aangezien ontwerper Michel den Dulk uit ons land komt.

Ben je benieuwd naar het laatste nieuws? Installeer dan onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

Verfrissend verandering: Efteling schakelt rookvrije modus in bij binnenkomst!

Douglas Ross

Toverland’s Waterdwarf Alley: betoverende vernieuwingen en magische verrassingen!

Douglas Ross

Terug in de tijd: Naamswijziging van nostalgische winkel in de Efteling

Douglas Ross