Image default
Business

Dit zijn de spannende toekomstplannen van Toverland: verrassende attractie, betoverende themagebieden en magisch hotel!

De toekomstplannen van Toverland onthuld in nieuw bestemmingsplan

Het Limburgse attractiepark Toverland heeft onlangs haar nieuwe bestemmingsplan gepresenteerd, waarin de toekomstplannen van het park worden onthuld. Hoewel nog niet alle details bekend zijn, biedt een bijlage in het plan een intrigerend overzicht van de geplande investeringen voor de komende tien jaar.

Volgens de planning zal Toverland in 2024 beginnen met de bouw van het vakantiepark Ithaka Resort. Dit resort, dat naast het bestaande themagebied Ithaka zal worden gebouwd, wordt naar verwachting in 2025 geopend. Daarnaast is er voor datzelfde jaar ook een vervanging van een bestaande attractie gepland, hoewel er nog geen details over welke attractie het betreft bekend zijn.

In 2027 staat de bouw van het zevende themadeel gepland, met als doel om het gebied in 2028 officieel te openen. Het jaar daarop hoopt Toverland te kunnen beginnen met de bouw van een eigen hotel. Vanaf 2030 zouden bezoekers dan kunnen overnachten in het Toverland-hotel. In 2032 zou het achtste themagebied gebouwd kunnen worden, met een geplande opening in 2033. Hoewel de exacte locaties niet genoemd worden, is het algemeen bekend dat Toverland een themagebied wil realiseren tussen entreegebied Port Laguna en het middeleeuwse parkdeel Avalon.

Het bestemmingsplan staat de bouw van een hotel toe met maximaal achthonderd kamers en acht verdiepingen. Daarnaast mogen er nog 710 andere soorten accommodaties, zoals recreatiewoningen of campingplaatsen, gebouwd worden. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze aantallen niet per se betekenen dat Toverland ook daadwerkelijk van plan is om zoveel verblijfseenheden te realiseren. Het gaat hier om aantallen waarmee het park de komende tien jaar in ieder geval rekening houdt. Bovendien moet er voor elke toevoeging van maximaal 250 verblijfseenheden een aparte bouwvergunning worden aangevraagd.

In 2019 verwelkomde Toverland 1,03 miljoen bezoekers. Volgens het nieuwe bestemmingsplan wordt er rekening gehouden met maximaal 3,74 miljoen bezoekers per jaar in 2046, een combinatie van dag- en verblijfsgasten. Dit betekent dat de piekbelasting kan stijgen naar 25.000 tot 30.000 gasten per dag.

Het nieuwe bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage bij de gemeente en belanghebbenden hebben de mogelijkheid om commentaar te geven. Na het behandelen van deze reacties zal de gemeenteraad van Horst aan de Maas een definitief besluit nemen over het bestemmingsplan.

Related posts

Herboren Dragonwatch: Verbeterde Ritbeleving bij de heropening van Toverland!

Douglas Ross

Griezelige chaos: Gesloten attracties en uitpuilende wachtrijen bij Fright Nights in Walibi!

Douglas Ross

Efteling reageert op kritiek: Bosrijk-restaurant nog niet helemaal klaar!

Douglas Ross