Image default
Business

De dilemma’s van Efteling-abonnees: overstappen of blijven?

Efteling introduceert nieuwe abonnementsvormen

Abonnementhouders van de Efteling staan voor een uitdaging nu er drie nieuwe abonnementsvormen zijn geïntroduceerd: Classic, Plus en Premium. De prijzen variëren van 225 euro tot 390 euro en de nieuwe abonnementen worden verkocht vanaf 11 juni. Maar voor abonnementhouders die recentelijk hun pas hebben verlengd, is het voorlopig niet mogelijk om over te stappen naar een andere variant.

Volgens de Efteling is het technisch gezien niet haalbaar om van abonnement te wisselen, zelfs niet tegen bijbetaling. Bestaande abonnementhouders worden automatisch overgezet naar een Plus-abonnement, met de bijbehorende voorwaarden. Zij zullen moeten wachten tot de resterende looptijd is verstreken voordat ze kunnen switchen naar Classic of Premium.

Voor fanatieke Efteling-bezoekers die graag een Premium-pas zouden aanschaffen voor extra voordelen zoals hogere kortingen, toegang tot speciale evenementen en een gratis souvenir, is dit een tegenvaller. Zij zullen moeten wachten tot hun huidige jaarkaart verloopt voordat ze kunnen overstappen. Abonnees die maandelijks betalen en al langer dan twaalf maanden een abonnement hebben, kunnen wel direct overstappen.

Ook abonnees waarvan het jaarabonnement binnenkort afloopt, staan voor een lastige keuze. Zij kunnen hun pas tot 11 juni verlengen voor de oude prijs, maar worden automatisch overgezet naar het Plus-abonnement. Personen die willen overstappen naar Classic of Premium moeten tot 11 juni geduld hebben voordat ze dit kunnen doen. Tot die tijd hebben ze geen toegang tot het attractiepark met hun abonnement.

De Efteling heeft op maandag 15 april de verkoop van abonnementen stopgezet. Dit zorgt ervoor dat ze altijd voldoen aan de lopende voorwaarden van bestaande abonnementhouders, die automatisch worden omgezet naar een Plus-abonnement. Het Plus-abonnement is geldig op 25 dagen per jaar, terwijl bestaande abonnees hebben betaald voor een abonnement dat op maximaal veertien dagen per jaar niet gebruikt kan worden. In de periode tussen 14 april 2024 en 13 april 2025 zijn er slechts veertien geblokkeerde dagen op de Plus-kalender, maar daarna zullen er meer volgen om te voldoen aan de oude voorwaarden.

Related posts

Watersnood bij Duitse dierentuin nabij de grens: Een natte ramp!

Douglas Ross

Ontdek de Magie van Toverland: Nieuwe Maximale Entreeprijs van 42,50 euro in 2024!

Douglas Ross

Pas op! Dit sprookjesfiguur in de Efteling heet niet Lange Jan!

Douglas Ross