Image default
Business

Betoverend nieuws: Disneyland Paris geeft draak onder het kasteel een magische make-over!

Disneyland Paris vernieuwt iconische draak onder kasteel Doornroosje

Disneyland Paris heeft onlangs de iconische draak onder het kasteel van Doornroosje vernieuwd. Bezoekers van het Disneyland Park kunnen nu de kerker onder het sprookjeskasteel betreden, waar een mysterieuze draak is opgesloten. Na een grootschalige renovatie ziet het monster er indrukwekkender uit dan ooit.

Tijdens de renovatie zijn er blacklight-projectoren toegevoegd, in combinatie met reactieve transparante verf. Setontwerper Anne-Cécile Houron legt uit: “Op die manier creëerden we een nieuw effect, dat de toorn van de draak nog spectaculairder en realistischer maakt. De verf, die onzichtbaar is voor het blote oog, reageert alleen als blacklight is ingeschakeld.”

Naast de technische aanpassingen is het decor van de draak ook opgeknapt. Lichtontwerper Jeremy Declerck vertelt: “In juli hebben we alle spotlights en de showbesturing al vervangen, maar we wilden ook het decor zelf verbeteren. Er is nieuwe themaverlichting geïnstalleerd om een beter beeld te geven van de diepte, met respect voor de duistere sfeer.”

Dankzij deze aanpassingen kunnen bezoekers nu meer details ontdekken. De walkthrough-attractie, genaamd La Tanière du Dragon, bevindt zich onder Le Château de la Belle au Bois Dormant. Bij de opening in 1992 was de 27 meter lange draak de grootste animatronic ooit gebouwd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Download dan de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

Betoverend avontuur in Disneyland Paris: Ontdek het bevroren magische paradijs van Frozen in Hong Kong Disneyland!

Douglas Ross

Grappenmakers verrassen Efteling-gasten met Toverland-reclame stunt!

Douglas Ross

Efteling brengt swingend dansnummer met de betoverende melodie van Villa Volta: ‘Geslaagde oplossing’

Douglas Ross