Image default
Business

Adembenemend uitzicht: Drievliet mag 8 meter hoge uitkijktoren bouwen!Drievliet mag uitkijktoren plaatsen na uitspraak rechtbank

Drievliet mag uitkijktoren plaatsen na uitspraak rechtbank

Drievliet heeft groen licht gekregen van de rechtbank om een 8 meter hoge uitkijktoren te bouwen. Het attractiepark in Den Haag had al in maart 2020 een vergunning aangevraagd voor de bouw van het uitkijkpunt. De gemeente had hier in eerste instantie bezwaar tegen, maar de rechter heeft nu besloten dat de toren er mag komen.

Volgens de gemeente paste de uitkijktoren niet in het bestemmingsplan van het terrein van Drievliet. Het park heeft namelijk twee verschillende bestemmingen: een deel voor recreatie en een deel voor cultuur en ontspanning. De gemeente zag de uitkijktoren als een fysieke uitbreiding van het attractiepark, maar de rechtbank oordeelde hier anders over.

De rechtbank Den Haag vindt dat de uitkijktoren geen uitbreiding is, omdat het perceel al onderdeel is van het familiepark. Daarnaast voldoet de toren niet aan de definitie van een attractie volgens het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen, omdat er geen mechanische aandrijving aanwezig is.

Drievliet mag de uitkijktoren dus plaatsen, ook in het deel van het park dat niet bedoeld is voor mechanische attracties. Het is nog niet bekend wanneer de toren geopend zal worden, aangezien het parkmanagement normaal gesproken niet communiceert met de pers. Het nieuwe seizoen start op vrijdag 29 maart.

In het verleden had Drievliet plannen om een grote hal met attracties te bouwen, maar dit project is nooit van de grond gekomen vanwege bezwaren van buurtbewoners. Het lijkt er nu op dat de uitkijktoren wel gerealiseerd zal worden zonder verdere obstakels.


Related posts

Efteling transformeert parkeerterrein: ruimere plekken, nieuwe looproutes en een tunnel – Ontdek de nieuwste sprong voorwaarts!

Douglas Ross

Race tegen de klok voor Bellewaerde Park: onzekere opening van nieuwe attracties – “De Tijd Tikt”

Douglas Ross

Ontdek de Magie van Portugal: Plannen Onthuld voor Spectaculair Nieuw Attractiepark!

Douglas Ross