Image default
Business

Ongelukje in draaimolen Efteling leidt tot klacht over compensatie: wat ging er mis?

Efteling bezoeker gewond geraakt in draaimolen

Een bezoeker van de Efteling is gewond geraakt door een ongelukje in een draaimolen. Bij de Vlindermolen op het Anton Pieckplein lieten medewerkers de passagiers tijdens de rit grijpen naar een bal met een kwast eraan. Helaas schoot de metalen punt los en kwam bij iemand op zijn oog terecht, met een gescheurde wenkbrauw als gevolg.

De broer van het slachtoffer, Joost Buijs, heeft zijn ongenoegen geuit op social media over de afhandeling van het incident. De Efteling stuurde een gratis kalender op als compensatie, wat volgens hem veel te karig was.

Volgens Buijs kwam de Efteling pas in actie nadat zijn broer zelf contact opnam. Hij noemde de afhandeling van het incident “abominabel” en vroeg zich af wat er zou zijn gebeurd als een van zijn zoontjes geraakt zou zijn. Hij sprak van een “ijskoude wijze van afhandeling”.

Hoewel het slachtoffer gelukkig geen blijvende schade heeft opgelopen, heeft het voorval wel een domper gezet op de dag. Buijs benadrukt dat het niet om het geld gaat, maar om de manier waarop de Efteling met de situatie is omgegaan.

De Efteling heeft aangegeven dat de situatie naar tevredenheid is opgelost met de persoon die gewond raakte. Er is meerdere keren contact geweest, ook naar aanleiding van de berichten van zijn broer. Het park betreurt het incident en zal bekijken hoe soortgelijke ongelukken in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Related posts

Blog: De magie achter de spectaculaire splash van waterachtbaan Pulsar in Walibi Belgium

Douglas Ross

Nederlanders brengen Halloween naar Duits pretpark: Griezelige Nachtavonturen in Kalkar!

Douglas Ross

Phantasialand betrapt op AI-kunst: Een trieste situatie!

Douglas Ross