Image default
Business

Kermisbranche slaat alarm: Overlastgevers vormen groot maatschappelijk probleem!




Nederlandse Kermiswereld bedreigd door overlastgevende jongeren

Nederlandse Kermiswereld bedreigd door overlastgevende jongeren

De Nederlandse kermiswereld dreigt ten onder te gaan aan overlastgevende jongeren, zo vreest kermisbond Bovak. Kermistuig zorgt op steeds meer plekken voor ellende, wat resulteert in stijgende kosten voor beveiligers die uiteindelijk worden doorberekend in de prijzen voor de consument.

Bovak-voorzitter Atze J. Lubach-Koers slaat alarm in een interview met De Telegraaf. Hij geeft aan dat kermisexploitanten in het hele land tussen hoop en vrees leven vanwege de grote zorgen over rellende jongeren. Het aantal incidenten, zoals vernielingen, inbraken en vecht- en steekpartijen, blijft maar stijgen.

“We moeten niet onze kop in het zand steken,” meldt Lubach-Koers nu het kermisseizoen ten einde komt. “Nederland heeft – los van de kermis – een groot maatschappelijk probleem. Er is in ons land een groep, voornamelijk jeugd van 12 tot 16 jaar oud, die geen greintje respect heeft voor onze hulpdiensten of mensen in het openbaar vervoer.”

Dit soort jongeren bezoeken kermissen enkel om te rellen, zo merkt de kermisbond op. “Er wordt in Nederland heel krampachtig mee omgegaan. Iedereen ziet dit probleem. Ik denk, zeg ik eerlijk, dat de multiculturele samenleving hier helaas ook écht een rol in speelt.”

De afgelopen maanden zijn er regelmatig berichten naar buiten gekomen over kermisbezoekers die met elkaar op de vuist gingen. Ook werden agenten bekogeld met stenen en werd er vuurwerk afgestoken. Kermisexploitant Remco Saedt geeft aan er gek van te worden.

In zijn regio is er een groep actief die alle kermissen af gaat. “Ze leveren geen euro op, terroriseren de boel en jagen de bezoekers die wél plezier willen maken het terrein af.” Saedt geeft aan dat er weinig aan gedaan kan worden. “We kunnen ze niet weigeren, want je weet nooit op voorhand wie de raddraaiers zijn. En de politie bellen is ook zinloos, omdat die vaak niet de middelen heeft of simpelweg geen grond ziet om ze te arresteren.”

Meer beveiligers inhuren kan helpen, maar dit brengt hoge kosten met zich mee. De voorzitter van Bovak vreest dat de kermis op deze manier onbetaalbaar wordt voor mensen met een kleine portemonnee.


Related posts

Terug van weggeweest: Piraña in de Efteling opent deze week weer!

Douglas Ross

Sea Life Scheveningen verovert harten in marktonderzoek: ‘Een ware smaaksensatie’

Douglas Ross

Ontdek de betoverende Franse brasserie van Disneyland Paris: Rosalie – een culinair avontuur!

Douglas Ross