Image default
Business

Ontmaskerd: Zo werken de animatronics in Efteling’s Danse Macabre!

Ongeautoriseerde beelden van nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre opgedoken

Iemand heeft zonder toestemming beelden gemaakt van de decors in de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre. Eerder deze week kwam al een kort filmpje naar buiten van jochies die door de middeleeuwse kapel wandelden. Nu blijkt dat de ongewenste gasten meer video’s hebben geschoten, onder meer van animatronics.

De beelden werden gedeeld door X-account No Context Efteling. Wie graag verrast wil worden tijdens een rit in Danse Macabre, kan de beelden beter overslaan. We zien onder meer de techniek van dirigent Joseph Charlatan, nog voordat hij werd aangekleed. Het orgel waar hij achter zit, kan draaien. Zo is het mogelijk om het personage plotseling te laten verschijnen.

Links van het orgel zit een pianospeler, rechts ervan is een harpspeler zichtbaar. In een ander raam verschijnen drie figuren die sprekend lijken op de drie rechters uit het oude Spookslot. Achter één van de koorbanken doemen onheilspellende monniken op.

De beelden tonen ook verschillende technische onderdelen en losse decorstukken achter de balustrades. In Danse Macabre gaan Efteling-bezoekers als het ware dansen op de gelijknamige dodendans van componist Camille Saint-Saëns, dankzij een ritsysteem van fabrikant Intamin. Het verhaal gaat over muzikanten die in 1876 op raadselachtige wijze verdwenen.

Related posts

Ontmaskerd: het geheim achter geestverschijningen in pretparkattracties

Douglas Ross

Op naar 4,9 miljoen bezoekers: Efteling nadert bezoekerslimiet in 2023!

Douglas Ross

De afschuwelijke waarheid onthuld: Jongen (12) verliest deel van vinger op angstaanjagende Spaanse kermisattractie!

Douglas Ross