Image default
Business

Problemen in de achtbaan: Speed of Sound tijdelijk gesloten





Speed of Sound in Walibi Holland tijdelijk gesloten na verlies van wiel tijdens rit

Speed of Sound in Walibi Holland tijdelijk gesloten na verlies van wiel tijdens rit

De boomerang coaster Speed of Sound in Walibi Holland is tot nader order gesloten nadat tijdens een rit een wiel verloren is. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident, maar het pretpark heeft besloten de attractie te sluiten en een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van het probleem.

Ooggetuigen hebben gemeld dat het wiel loskwam tijdens een looping, richting de tweede lift van de achtbaan. Ondanks het verlies van het wiel kon de trein de rit voltooien, zij het met een brandlucht. Na het incident is de attractie direct gesloten.

Een bezoeker van het park deelde op X zijn ervaring waarbij hij aangaf dat een wiel van de Speed of Sound-achtbaan tegen zijn schouder kwam. Hij uitte zijn zorgen over de veiligheid en vroeg om contact met hem op te nemen. Walibi reageerde hierop door aan te geven dat de persoon zich moest melden bij de gastenservice.

De voorlichter van Walibi heeft bevestigd dat er inderdaad een wiel van de Speed of Sound achtbaan is losgekomen en dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorsprong van het probleem. Gelukkig hebben de gasten geen last gehad van het incident. Het pretpark zal komende week doordeweeks gesloten zijn, maar op zaterdag 12 oktober staat de derde Fright Nights-avond gepland.

Speed of Sound, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma bijna 25 jaar geleden, heeft drie inversies en bereikt een topsnelheid van 76 kilometer per uur. De achtbaan is 36 meter hoog en 285 meter lang, en staat bekend om de unieke ervaring van voor- en achteruit rijden tijdens de rit.


Related posts

Betoverend nieuws: Disneyland Paris onthult details over spetterende Alice in Wonderland-stuntshow

Douglas Ross

PortAventura pakt uit met mobiele game om wachtrijen te vermaken!

Douglas Ross

Sprookjesbos: Het Betoverende Nieuwe Themagebied in de Efteling!

Douglas Ross