Image default
Business

Plopsa Coevorden brengt sensatie met eerste wilde swing van Nederland!






De allereerste wild swing van Nederland komt naar Drenthe

De allereerste wild swing van Nederland komt naar Drenthe

Vandaag om 10.00 uur werd aangekondigd dat de allereerste wild swing van Nederland geplaatst zal worden in Drenthe. Plopsa heeft dit attractietype besteld voor het buitengebied van Plopsa Indoor Coevorden en de opening staat gepland voor volgend jaar. Deze week gaf Plopsa-directeur Carl Lenaerts het symbolische startsein voor de bouwwerkzaamheden.

Een wild swing is een 12 meter hoge schommelende bank zonder inversies, wat betekent dat passagiers niet over de kop zullen gaan. Het concept werd ontwikkeld door de Duitse fabrikant ART Engineering en soortgelijke attracties zijn de afgelopen jaren al geopend in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.

Plopsa kondigde eerder dit jaar aan dat het pretpark Plopsa Coo in 2025 zal worden uitgebreid met een wild swing als onderdeel van een Maya de Bij-gedeelte. Nu blijkt dat de groep twee dezelfde schommelattracties heeft gekocht, aangezien ook de Nederlandse Plopsa-vestiging er één zal krijgen. Er is geen nieuw ontwerp gemaakt, beide projecten zullen dezelfde promotieafbeelding in Maya-thema gebruiken.

Met een investering van 1,2 miljoen euro wil Plopsa een oudere doelgroep aanspreken, aldus Lenaerts. Op dit moment is het park voornamelijk bedoeld voor kinderen tot 10 jaar, maar de toevoeging van de wild swing moet ook oudere kinderen in het gezin aantrekken die op zoek zijn naar meer uitdaging.

Plopsa Indoor Coevorden, geopend in 2010, is momenteel het enige Plopsa-park in Nederland. De laatste grote uitbreiding vond plaats in 2013, met de opening van een brandweermolen, een verkeerspark en een speeltuin in het buitengedeelte van het park.

Eerder waren er andere plannen voor de Drentse bestemming. In het officiële Plopsa-jaarboek van 2022 stond vermeld dat het park een metamorfose zou ondergaan met de introductie van nieuwe televisievrienden. Helaas is dit project niet doorgezet na het vertrek van de toenmalige directie.


Related posts

Eddie de Clown daagt de grenzen uit in spectaculaire Walibi-show: Ontdek zijn waanzinnige wereld!

Douglas Ross

Walibi Holland boekt recordomzet van 44 miljoen euro: Een rollercoaster van succes!

Douglas Ross

Exclusieve previews van Danse Macabre bij Efteling: alleen voor Premium-abonnees!

Douglas Ross