Image default
Business

Limburgs pretpark gaat indoor speelparadijs bouwen met gemeentelijke lening




BillyBird Drakenrijk krijgt grote binnenspeeltuin

BillyBird Drakenrijk krijgt grote binnenspeeltuin

Het Limburgse pretpark BillyBird Drakenrijk kan een grote binnenspeeltuin realiseren. Voor de bouw van de uitbreiding is 4,4 miljoen euro nodig. Eigenaar Ton Derks wilde 2 miljoen euro lenen van de gemeente Beesel. Het was de afgelopen weken echter niet zeker of die lening verstrekt zou worden.

Buurtbewoners en politici hadden eerder namelijk hun twijfels, vanwege de financiĆ«le risico’s. Deze week heeft de gemeenteraad toch ingestemd, al zijn de voorwaarden aangescherpt. Zo wordt een rentepercentage van 6,61 procent gehanteerd, zonder kortingen. Het geld moet binnen tien jaar terugbetaald worden.

Voor het resterende bedrag doet BillyBird een beroep op leningen bij de Rabobank en de provincie. “Ondanks het aanpassen van het rentepercentage zijn we blij met de positieve reactie van de gemeenteraad”, vertelt een woordvoerder. Met de weerbestendige toevoeging hoopt het park te kunnen groeien naar 130.000 bezoekers per jaar.

Het is de bedoeling om de binnenspeeltuin in 2026 te openen voor publiek. Een jaar geleden kwam al een aankondiging naar buiten, inclusief een ontwerp van Jora Vision. Destijds werd gesproken over een investering van 4,2 miljoen euro en een opening in 2025.


Related posts

Efteling schudt Raveleijn-plannen op: show blijft ook in 2025 te bewonderen

Douglas Ross

Zelfredzaamheid bij Toverland: Dragonwatch attractie kan nu zelf geƫvacueerd worden!

Douglas Ross

Efteling zegt vaarwel tegen Charlatan-show voor spectaculaire opening Danse Macabre

Douglas Ross