Image default
Business

Spannende rit: Dumpert op de werkplek bij achtbaanmonteurs Walibi Holland




Een dag in het leven van een achtbaanmonteur bij Walibi Holland

Een dag in het leven van een achtbaanmonteur bij Walibi Holland

Vandaag, 02.03 uur

Hoe ziet een dag van een achtbaanmonteur eruit? Videosite Dumpert keek dit seizoen mee met de technische dienst van Walibi Holland. In een ruim half uur durende videoreportage nemen presentatoren René van Leeuwen en Wilco Hitzert een kijkje achter de schermen van het pretpark.

Onder de noemer Dumpert Filmt Je Werkplek ontdekken ze wat er nodig is om een attractie te laten draaien, van onderhoudswerkzaamheden en revisies tot technische inspecties en testrondjes. Er is met name aandacht voor de attracties G-Force, Xpress: Platform 13, Lost Gravity, Blast en Goliath.

Zo wordt G-Force weer in elkaar gezet na een opknapbeurt. Medewerkers leggen uit hoe de lancering van Xpress werkt. Lost Gravity ondergaat groot onderhoud, waarbij verschillende onderdelen vernieuwd zijn. Bij thrillride Blast wordt de volledige rit opnieuw geprogrammeerd. De video eindigt op de lift van mega coaster Goliath.

Het doel van de reportage is om het werken bij Walibi aantrekkelijker te maken: het pretpark kampt al geruime tijd met een personeelstekort. Eerder ging Dumpert-gezicht Van Leeuwen al in gesprek met Walibi’s pratende fontein. Toch doet de site niet alleen aan reclame voor het park: in juli verscheen nog een Dumpert-filmpje van een vechtpartij bij Goliath.


Related posts

Exclusief onthuld: De spectaculaire start van de nieuwe Walibi-achtbaan op locatie!

Douglas Ross

Ontdek de magie van Baron 1898 in dit nieuwe Efteling-miniatuur!

Douglas Ross

Fjord Explorer: Frans pretpark verovert de hoogte met 27 meter hoge waterachtbaan!

Douglas Ross