Image default
Business

Unieke samenwerking: Magische video van Efteling, Europa-Park, Parc Astérix en Thorpe Park

Vier Europese attractieparken slaan handen ineen voor bijzondere social media samenwerking

Vier Europese attractieparken uit vier verschillende landen hebben de handen ineengeslagen voor een bijzondere samenwerking op social media. De Efteling, Europa-Park, Parc Astérix en Thorpe Park hebben vandaag dezelfde video gepubliceerd. De boodschap die zij willen overbrengen is dat elk park iets geweldigs te bieden heeft.

Het gaat om een parodie op een filmpje dat Phantasialand eerder deze zomer presenteerde. In het oorspronkelijke filmpje waren mensen bellend te zien bij de ingangen van verschillende attracties van Phantasialand, maar de telefoon werd niet opgenomen. De tekst “Let’s meet at Europe’s best attraction!” verscheen erbij.

Phantasialand wilde hiermee benadrukken dat meerdere attracties het predikaat ‘allerbeste van Europa’ verdienen. Walibi Belgium en Europa-Park hadden in juli al met persiflages gereageerd, maar dit schoot Phantasialand in het verkeerde keelgat. Beide video’s moesten verwijderd worden.

De Efteling, Europa-Park, Parc Astérix en Thorpe Park hebben nu hun eigen variant gepresenteerd, zonder beelden uit Phantasialand. Europa-Park zet de nieuwe lanceerachtbaan Voltron in de schijnwerpers, de Efteling toont de dive coaster Baron 1898, Parc Astérix schuift de lanceerachtbaan Toutatis naar voren en Thorpe Park laat de nieuwe achtbaan Hyperia zien. Uiteindelijk rennen groepjes juichende bezoekers naar de entree toe, waarbij Phantasialand buiten de boot valt.

Op Instagram wordt de video voorzien van het bijschrift: “Wat een geluk dat we in Europa zulke geweldige attracties hebben!”. Ook PortAventura World uit Spanje heeft gereageerd op de video met een knipoog: “Oké, prima, laten we dan maar afspreken bij Shambhala.”

Related posts

Plopsaland maakt zich klaar voor een zomerseizoen vol musicalspektakel!

Douglas Ross

Hansa-Park onthult spannende nieuwe attractie en update mysterieus project

Douglas Ross

Bellewaerde Park eist tien tickets van eigenaar ontsnapte kangoeroe

Douglas Ross