Image default
Business

Madurodam maakt grote sprong met 6000m² uitbreiding: ontdek de nieuwe attracties!
Madurodam wordt groter: nieuwe attracties in aantocht

Madurodam wordt groter: nieuwe attracties in aantocht

Madurodam, het populaire themapark in Den Haag, krijgt een flinke uitbreiding. Het park heeft toestemming gekregen om te groeien met een strook van 6000 vierkante meter, waar de komende tien jaar nieuwe attracties zullen worden gebouwd. Een concept laat zien hoe de bekende trekpleister er in 2034 uit zal zien, met toevoeging van verschillende overdekte belevingen.

De uitbreiding aan de westkant van het bestaande park wordt al sinds 2011 besproken. Na lang wachten kreeg Madurodam eindelijk groen licht van de Raad van State in 2022 en werden de benodigde vergunningen verleend door de gemeente in 2023. In oktober gaf de rechter ook toestemming voor de bomenkap. Het park is opgelucht dat aan alle gestelde eisen en normen is voldaan.

Alle bomen zijn zorgvuldig beoordeeld en zullen worden verplaatst, gesnoeid of gekapt. Als compensatie wordt nieuw groen aangeplant op het talud van de Koninginnegracht in Den Haag. Enkele bijzondere bomen, waaronder een meerstammige eik, zullen blijven staan en een prominente plek krijgen in het uitgebreide Madurodam.

Om een natuurlijke grens te vormen tussen het uitbreidingsgebied en het bos erachter, zal er een groene ecowal worden gerealiseerd. Gebouwen naast deze wal krijgen groene daken en gevels, wat mogelijkheden biedt aan flora en fauna.

Madurodam streeft ernaar om te blijven vernieuwen en minder afhankelijk te worden van het weer. “Meer ruimte is noodzakelijk”, aldus het park. De focus lag de afgelopen jaren al niet meer alleen op de miniatuurstad: er zijn verschillende indoor-ervaringen geopend waarin bekende Nederlandse verhalen centraal staan, en deze lijn zal de komende tien jaar worden voortgezet.


Related posts

Plopsaland onthult betoverende dwergen in Studio 100-musical Sneeuwwitje!

Douglas Ross

Betoverende transformatie: Efteling blaast nieuw leven in Joris en de Draak

Douglas Ross

Unieke kans: Efteling-eigenaar op zoek naar nieuw bestuurslid

Douglas Ross