Efteling zet in op plantaardig voedsel
De Efteling gaat de komende maanden meer focus leggen op plantaardig voedsel. In de horeca is een pilot gestart met duurzaamheid als speerpunt. Op verschillende locaties in het attractiepark worden nieuwe plantaardige producten geïntroduceerd. Daarnaast wordt er vaker gekozen voor duurzame leveranciers en worden er menukaarten met vegetarische opties aangeboden.
Een woordvoerster van de Efteling heeft dit bevestigd. De eerste resultaten van de test zijn al zichtbaar in het park. Zo is er bij snackpunt Frau Boltes Küche nu een plantaardige kroket verkrijgbaar. Ook wordt er bij La Dame Blanche, de ijskraam in restaurant Het Witte Paard, tegenwoordig plantaardig ijs geserveerd.
Ook de hotels en resorts van de Efteling doen mee aan de pilot. De lunch- en borrelkaart van De Gelagkamer, het barretje in het Efteling Hotel, bestaat momenteel volledig uit vegetarische opties. Alleen tijdens het diner tussen 17.00 en 22.00 uur zijn er nog drie gerechten met vlees of vis beschikbaar.
Doelstelling
Er zullen nog meer veranderingen plaatsvinden die tot december gefaseerd zullen worden geïntroduceerd. “Dit doen we vanwege onze doelstelling op het gebied van duurzaamheid: klimaatneutraal in 2030”, legt de voorlichtster uit. “Met deze tests kijken we op welke gebieden we een verschil kunnen maken op het gebied van duurzaamheid.” De Efteling wil echter wel dat gasten altijd keuzemogelijkheden hebben. “Dat staat altijd centraal.”
Het gaat niet alleen om het verminderen van vleesconsumptie, benadrukt de woordvoerster. Ook de leveringsprocessen worden onder de loep genomen. “We testen met andere, meer duurzame leveranciers, bijvoorbeeld uit de regio. In dat geval blijft het vleesproduct vlees, maar ligt de duurzame impact in de waardeketen.”
Al met al zet de Efteling dus stevig in op het verduurzamen van hun voedselaanbod. Een mooie stap richting een groenere toekomst!