Image default
Business

Pinguïntragiek: Friese dierentuin sluit pinguïnverblijf na veertien sterfgevallen





Blog artikel over AquaZoo Leeuwarden

Onverklaarbare sterfte van pinguïns in AquaZoo Leeuwarden

De Friese dierentuin AquaZoo Leeuwarden heeft onlangs een doorloopgebied met pinguïns gesloten voor publiek. Dit besluit komt na de plotselinge dood van veertien Afrikaanse pinguïns in het park in de afgelopen maanden. Tot op heden is er nog geen duidelijke verklaring gevonden voor deze sterfgevallen.

De overleden pinguïns zijn onderzocht door de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, het grootste academisch dierenziekenhuis van Europa. Echter, er kon geen specifieke doodsoorzaak worden vastgesteld. Enkele dieren vertoonden wel symptomen van bekende ziektes, maar overleden toch ondanks behandeling.

Het management van AquaZoo Leeuwarden heeft aangegeven dat er momenteel onderzoek wordt gedaan naar een mogelijk verband tussen de sterfgevallen. Uit voorzorg is het doorloopgebied voor bezoekers gesloten, zodat de overgebleven pinguïns alle rust krijgen.

Op dit moment zijn er nog ongeveer 25 Afrikaanse pinguïns aanwezig in AquaZoo Leeuwarden. Daarnaast zijn er nog zo’n dertig humboldtpinguïns in een ander verblijf, waar geen problemen zijn geconstateerd. De dierentuin is onderdeel van de parkengroep Libéma, die ook Safaripark Beekse Bergen, ZooParc Overloon en Eindhoven Zoo beheert.


Related posts

Ontmaskerd! Hacker onthult datalek bij Efteling, Toverland en Slagharen – Wat je moet weten!

Douglas Ross

Plopsa rijdt groen: elektrische karts met automatische oplaadfunctie!

Douglas Ross

Feestelijke zomeravonden in Plopsaland: Studio 100 Festival Nights!

Douglas Ross