Image default
Business

Opvallende reling zorgt voor extra spanning bij Bellewaerde Park!




Oplossing gevonden voor problemen waterbaan Amazonia in Bellewaerde Park

Oplossing gevonden voor problemen waterbaan Amazonia in Bellewaerde Park

Vandaag, om 15.00 uur heeft attractiebouwer Intamin aangekondigd dat ze de oplossing hebben gevonden voor de problemen bij de waterbaan Amazonia in het Belgische pretpark Bellewaerde Park. Afgelopen zomer moest de gloednieuwe attractie worden gesloten vanwege aanhoudende problemen met de boten, met name de enorme schans richting het einde van het parcours.

Het bleek niet altijd mogelijk om het verloop van de boten goed te voorspellen en er werden al verschillende aanpassingen geprobeerd, zoals een houten afscheiding met stootkussens en extra remmatten. Echter, deze maatregelen leken niet te helpen. Nu is er een speciale reling geïnstalleerd die ervoor zorgt dat de boten tijdens de afdaling rechtdoor glijden in plaats van naar rechts. De glijbaan is als het ware verlengd en de testritten verlopen volgens Bellewaerde goed.

Het park is van plan om Amazonia te heropenen bij de start van het nieuwe zomerseizoen op zaterdag 5 april 2025. Tot die tijd zullen er speciale activiteiten plaatsvinden rond Halloween en Kerstmis. Ondertussen is fabrikant Intamin ook bezig met het opleveren van de nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling, die op 31 oktober zal opengaan.


Related posts

Magisch Marineland houdt orka’s betoverd in eigen bassins – Japanse avonturen moeten nog even wachten!

Douglas Ross

Bouwterrein Efteling Grand Hotel onthult betoverende torenpracht!

Douglas Ross

Ontdek de nieuwste attracties bij Western Nightmares in Slagharen!

Douglas Ross