Image default
Business

Politie laat blokkade Dolfinarium ongemoeid: Dolfinarium verbijsterd en woedend





Demonstratie dierenactivisten bij Dolfinarium Harderwijk

Demonstratie dierenactivisten bij Dolfinarium Harderwijk

De politie heeft afgelopen zaterdag niet ingegrepen bij een demonstratie van dierenactivisten die de ingang van het Dolfinarium in Harderwijk blokkeerden. Parkmanager Alex Tiebot is hierover enorm teleurgesteld en boos, zo laat hij weten.

Om 09.50 uur ketenden actievoerders zichzelf vast aan het toegangshek van het Gelderse dierenpark. Uiteindelijk konden bezoekers rond 10.30 uur via een zij-ingang binnengelaten worden. De activisten bleven nog wel aanwezig tot 17.00 uur. Ondanks dat de politie ter plaatse kwam, werd er geen actie ondernomen.

Agenten deden geen aanhoudingen en stuurden niemand weg. Uiteindelijk vertrokken de demonstranten zonder problemen naar huis. Tiebot begrijpt niet dat de activisten “onder toezicht van de politie om 17.00 uur eenvoudigweg konden vertrekken, terwijl zij huisvredebreuk pleegden”.

Hij noemt het “onbegrijpelijk dat er niet is ingegrepen om deze illegale activiteiten te stoppen”. Tiebot voelt zich machteloos, ook omdat de actievoerders weigerden hun legitimatiebewijs te tonen. De politie greep niet in vanwege het beleid van de gemeente Harderwijk, die escalatie wilde voorkomen als er geen gevaar was voor de openbare orde.

Locoburgemeester Marcel Companjen (ChristenUnie) twijfelt of er wel sprake was van huisvredebreuk, gezien de openbare toegankelijkheid van de grond van het Dolfinarium. Hij vindt dat de situatie goed is opgelost door niet in te grijpen, maar Tiebot stond perplex toen hij dit hoorde.

Het Dolfinarium is van plan organisator Bite Back aansprakelijk te stellen voor de schade. Tiebot wil dat de autoriteiten alsnog de identiteit van de demonstranten achterhalen en zal hier maandag officieel aangifte van doen van huisvredebreuk.


Related posts

Verdwaal in de Wereld van Dino’s: Bobbejaanland onthult meer dan dertig prehistorische reuzen!

Douglas Ross

Ontdek de Griezelige Wereld van Walibi Holland’s Nieuwe Scare Zone: Vampieren, Zombies, Weerwolven en Mummies!

Douglas Ross

Europa-Park staakt rit Voltron na technisch mankement: wat ging er mis?

Douglas Ross